Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

najboljši glukozamin za pse

Najboljši glukozamin za pse lahko znanstveno dokazano pomaga ljubljenčkom, ki jih dajejo boleči sklepi ali pa pomaga preprečevati nastanek težav s sklepi pri psih, mačkah in drugih živalih. Če se sprašujete kaj sploh je glukozamin? Kako deluje? Na kakšen način lahko pomaga vašemu kužku? In kako izbrati najboljši glukozamin za pse, potem berite dalje!

Kaj je glukozamin?

Glukozamin (za pse, druge živali ali ljudi) je naravna snov, ki se nahaja v tkivih telesa (predvsem v sklepih). Ni samo gradnik, temveč tudi sodeluje pri tvorbi drugih snovi, ki pomagajo ohranjati zdravje sklepov.

Z leti se količina glukozamina (in drugih gradnikov, ki tvorijo sklepe) zmanjša. Kar pripelje do oslabitve vezivnih tkiv in posledično pripelje do težav s sklepi, bolečin in zmanjšane gibljivosti. Z dodajanjem kakovostnega glukozamina lahko pomagamo vzdrževati zdravje sklepov in poskrbimo za preventivo ali pa podpremo zdravljenje oslabelih sklepov. Strokovnjaki pravijo, da je glukozamin najbolj učinkovit v kombinaciji s hondroitinom, ki ga lahko prav tako najdemo v telesu, kjer je sestavni del hrustanca, krvnih žil, kože, vezi in tetiv.

Na trgu je na voljo veliko različnih dodatkov, ki naj bi pomagali ohranjati zdravje sklepov in preprečevati nastanek najrazličnejših težav. Pomembno je, da se pred odločitvijo čim bolj izobrazimo in izberemo najboljši glukozamin za pse.

Kako v poplavi prehranskih dopolnil na trgu izbrati tista, ki resnično delujejo?

V poplavi raznoraznih prehranskih dopolnil, dodatkov in čudežnih sestavin, ki obljubljajo vse in še več, je včasih težko vedeti s kakšnimi izdelki lahko najbolj učinkovito pomagamo in podpremo zdravje naših ljubljenčkov. Toda, o učinkovitosti glukozamina se lahko prepričate tudi sami. Številne raziskave ([1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]) objavljene v najbolj prestižnih znanstvenih revijah. Vključno s PubMedom so potrdile, da lahko glukozamin (sploh v kombinaciji s hondroitinom) pomaga pri zdravljenju in preprečevanju različnih težav s sklepi. Kot na primer osteoartritis in druge težave/bolezni.

Kljub temu pa so nekatere izmed zgoraj omenjenih raziskav ugotavljale, da glukozamin in hondroitin nimata pozitivnih učinkov. Se sprašujete kako prihaja do tako deljenih mnenj? Raziskovalci dejstvo pripisujejo različnim sestavinam in kvaliteti glukozaminskih preparatov, kar kaže na to, da izbira torej pravega izdelka močno vpliva na njegove rezultate.

Kako torej izbrati najboljši glukozamin za pse?

Prehranska dopolnila za svoje ljubljenčke (in seveda tudi zase) vedno kupujte pri preverjenih trgovcih, ki jim zaupate. Pozanimajte se o sestavinah in njihovih lastnostih in izberite izdelek z najbolj kvalitetno vsebino.

Pobrskajte po spletu in poiščite mnenja drugih ali pa povprašajte prijatelje in znance, ki vam bodo lahko priporočili izdelke, s katerimi so bili najbolj zadovoljni.  Razlika med izdelki različne kvalitete bo več kot očitna.  Zato je vredno izbrati najboljši glukozamin za pse in svojemu psu ponuditi dodatek, ki mu bo lahko najbolj pomagal.

Kombinacija visoko kvalitetnih sestavin bo poskrbela, da bo prehransko dopolnilo imelo čim boljši učinek. 

Pri izbiri dodatkov z glukozaminom bodite pozorni tudi na naslednje sestavine, ki lahko še dodatno pripomorejo k doseganju željenih rezultatov

Hialuronska kislina: Gre za kislino, ki se naravno nahaja v telesu ( v vezivnih in živčnih tkivih, koži in sklepih). V slednjih tvori sinovialno tekočino (viskozna tekočina podobna beljaku, ki med gibanjem poskrbi za manjše trenje), kjer deluje kot lubrikant.

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja enega izmed glavnih gradnikov kosti, kože, mišic, vezi in kit v telesu. Za podporo delovanju in ohranjanje zdravih sklepov strokovnjaki priporočajo edinstven in visoko specializiran kolagen tipa II (b-2Cool®). Njegovo ključno vlogo pri ohranjanju in podpori udobja, mobilnosti in prožnosti sklepov potrjujejo tudi različne študije.

Vitamin C je verjetno najbolj poznan zaradi svojega antioksidativnega delovanja in učinkoviti podpori imunskemu sistemu. Hkrati pa vitamin C igra ključno vlogo pri tvorbi kolagena v telesu in tako posredno pomaga tudi pri ohranjanju zdravih, nebolečih in prožnih sklepov.

Mangan je pomemben mineral, ki ga v telesu potrebujemo za ohranjanje zdravega hrustanca in močnih kosti, hkrati pa igra pomembno vlogo pri celjenju ran. Za lažjo absorpcijo mangana morata biti prisotna tudi vitamin B in C.

MSM je organska spojina, ki predstavlja naravni vir žvepla. Žveplo v organizmu poskrbi za pravilno delovanje celic, tkiv in organov v telesu. Pri ljubljenčkih kot so psi in mačke se lahko pomanjkanje žvepla izraža v težavah z dlako, prebavnimi motnjami, oslabljenim imunskim sistemom in bolečih sklepih.

Hondroitin v telesu pomaga pri zaviranju delovanja prostih radikalov in encimov, ter pomaga pri večanju količine hialuronske kisline, s čimer se izboljša sposobnost sprejemanja vode in viskoznosti sinovialne tekočine. Najdemo ga tudi v hrustancu, kjer skrbi za odpravljanje bolečin, ki se lahko pojavijo pri gibanju. Strokovnjaki svetujejo, da ga (za doseganje čim boljšega učinka) uporabljamo hkrati z glukozaminom.

Dodatne sestavine, ki bodo poskrbele za čim bolj učinkovito delovanje z opaznimi rezultati

Mangan je pomemben mineral, ki ga v telesu potrebujemo za ohranjanje zdravega hrustanca in močnih kosti, hkrati pa igra pomembno vlogo pri celjenju ran. Za lažjo absorpcijo mangana morata biti prisotna tudi vitamin B in C.

Bosvelija (AquaLOX) je rastlina, ki jo v Indiji že stoletja uporabljajo v religiozne namene. Gre za manjše drevo, ki proizvaja smolo iz katere se izdeluje kadilo. Za zdravstvene namene se iz smole pripravlja izvleček, ki vsebuje bosvelično kislino in deluje protivnetno ter protibolečinsko. Bosvelija je zato priljubljena učinkovina za blaženje težav pri atritisu in drugih težavah s sklepi. AquaLox bosvelije vsebuje izjemno visoke ravni kisline AKBA in je zaradi svoje vodotopnosti izjemno učinkovita.

Kurkuma je korenina iz družine ingverjev, njeni glavni učinkovini – kurkuminu – se pripisujejo številne zdravilne in blagodejne lastnosti, med drugim tudi lajšanje bolečih sklepov.  Za dobro absorpcijo kurkumina je pomemben piperin (izvleček črnega popra) zato jih med sestavinami pogosto najdemo skupaj.

Najboljši glukozamin za pse najdete tudi v naši spletni trgovini. Izbirate lahko med 2 vrhunskimi in preverjenimi proizvajalci: Dorwest in Equine America.

Ali obstaja najboljši glukozamin za pse? Mi pravimo da- tu je CORTAFLEX!

V konjskem svetu je Cortaflex že vrsto let priznan prehranski dodatek, ki pomaga ohranjati zdravje In prožnost sklepov konjev ali ponijev v vseh življenjskih obdobjih. Cortaflex® za konje od Equine America je narejen iz kakovostnih farmacevtskih sestavin in so integrirani s hialuronsko kislino, ki je glavna sestavina sinovialne tekočine. Da bi bile sestavine bolj biološko uporabne (večji izkoristek in delovanje pri peroralnem jemanju), se uporabljajo njihove osnovne sestavine imenovane izolati. tj glutamin, glutaminska kislina, glukuronska kislina, glicin in prolin.

Težave s sklepi pa ne pestijo samo konjev, in tako sta po odličnih rezultatih in narejeni klinični študiji na primeru konjskega Cortaflexa nastala tudi pasji Canine Cortaflex in Cortaflex za ljudi. 

Cortaflex (pa naj bo namenjen psom, konjem ali ljudem) je veliko več kot samo glukozamin in hondroitin. Gre za učinkovito prehransko dopolnilo, ki dokazano deluje (prodano je bilo že več kot 2 milijona škatlic tega izdelka!).

Vas zanima še več? Podrobne informacije o izdelku si lahko preberete tukaj: Cortaflex

Samo najboljše! Glukozamin za pse DORWEST MoveWellia.

Zasnovane za pse in mačke, ki že kažejo znake počasnega in oteženega gibanja izberite Movewellia glukozamin tablete. Nelagodje v sklepih lahko nastane kot posledica dolgotrajnih bolezni sklepov, kot je na primer artritis, IVVD, poškodbe križnih vezi in druge bolezni.

Zaradi napredne formulacije in edinstvene mešanice aktivnih spojin lahko Dorwest MoveWellia pomaga pri lajšanju zatrdelih sklepov in podpira protivnetno delovanje v telesu.

Etične in trajnostno pridobljene sestavine, proizvedene po najvišjih standardih v sodelovanju z veterinarji, zagotavljajo učinkovito podporo za ohranjanje mobilnosti in udobja sklepov vašega ljubljenčka.

Bosvelija ( vsaj 90% bosveličnih kislin), semena zelene, glukozamin, hondroitin, vitamin C, cink in hialuronska kislina bodo poskrbeli za učinkovito blaženje simptomov različnih sklepnih obolenj.

Preberite več o tem, kako vam lahko Dorwest Movewellia pomaga blažiti neprijetne posledice, ki jih povzroča artritis pri psih.

DORWEST JointWell- ekonomičen in učinkovit pri preventivi najboljši glukozamin za pse!

Za vsakodnevno podporo zdravim sklepom pri psih in mačkah vseh starosti izberite tablete JointWell. Učinkovita kombinacija glukozamina, hondroitina, vitamina C, cinka in hialuronske kisline bo poskrbela za ohranjanje zdravja sklepov. Sploh pri bolj aktivnih psih, ki potrebujejo več podpore.

Tablete JointWell so narejene iz visokokakovostnih sestavin, ki z novo formulacijo poskrbijo za učinkovito delovanje in podpirajo zdravje sklepov že od “mladih let”.

Izberite najboljši glukozamin za pse, saj ni nikoli prezgodaj, da bi začeli skrbeti za ohranjanje zdravja in gibljivosti sklepov vašega kužka. Saj veste kaj pravi star pregovor: “Po toči zvoniti je prepozno” – enako pa velja za zdravstvene težave s sklepi. Ko so enkrat prisotne, je težave s sklepi nemogoče popolnoma odpraviti. Zato je pomembno, da poskrbite za zaščito sklepov vašega ljubljenčka že danes.

Preberite si več o tem, kako Dorwest JointWell tablete za sklepe za pse in mačke pomagajo preprečiti obrabo in poškodbe sklepov.

Kako blažiti vnetje in bolečino pri štirinožcih?

Uporaba različnih protivnetnih ali protibolečinskih zdravil ima lahko neželene in škodljive stranske učinke. Nekatera lahko ob dolgotrajnem uživanju negativno vplivajo na ravnovesje črevesne flore, delovanje ledvic, pomanjkanje hranil ali pa celo obrabo in obnovo hrustanca.

Za optimalne rezultate dodatka z gluozaminom svetujemo uporabo tudi protibolečinskega oz. protivnetnega dodatka kot je Inflamex, naravni analgetik za pse – več o tem, kako deluje si preberite v prispevku:  Protibolečinske tablete za pse ali naravna zdravila? 

Kako vem, če moj ljubljenček potrebuje glukozamin?

Glukozamin je odlična podpora vsem živalim, ki se soočajo z različnimi težavami povezanimi z obrabo sklepov ali hrustanca. Če se vaš ljubljenček sooča z artritisom, osteoartritisom, artrozo, displazijo kolkov ali komolcev, šepanjem ali zmanjšano aktivnostjo zaradi bolečih sklepov, potem mu lahko s pomočjo glukozamina pomagate blažiti posledice ali preprečevati nastanek nadaljnjih težav.

Primeren je za pse s poškodovanimi sklepi, starejše pse, ki se težje gibajo ali za pomoč pri okrevanju po poškodbah. Prav tako je lahko koristen za mlade pse, ki se še razvijajo in bolj aktivne kužke (npr. tiste ki pogosto lovijo žogice, ali pa trenirajo agility,…).

Ko se enkrat pojavijo, je težave s sklepi nemogoče popolnoma odpraviti, zato je pravilna prehrana, redna telesna aktivnost in dodajanje ustreznih prehranskih dopolnil ključnega pomena za preprečitev nastanka ali pa omilitev in upočasnitev bolezni.

Za učinkovito delovanje se priporoča, da glukozamin vašemu ljubljenčku dozirate vsaj 3 mesece. Stranski učinki uporabe glukozamina so zelo redki, pri zelo občutljivih psih lahko morda pride do lažjih prebavnih težav.

Ne bodite zadovoljni z rešitvami, ki jih organizem vašega psa ali mačke ne absorbira optimalno. Investirajte v najboljši glukozamin za pse in mačke za zdravje svojega štirinožca!

Za najbolj radovedne in nestrpne, ki bi izvedeli več in se sami prepričali o učinkovitosti glukozamina je tu na voljo malo bibliografije!

  1. McCarthy G, O’Donovan J, Jones B, McAllister H, Seed M, Mooney C. Randomised double-blind, positive-controlled trial to assess the efficacy of glucosamine/chondroitin sulfate for the treatment of dogs with osteoarthritis. Vet J. 2007; 174(1):54-61.
  2. Lascelles BD, DePuy V, Thomson A, et al. Evaluation of a therapeutic diet for feline degenerative joint disease. J Vet Intern Med. 2010; 24(3):487-495.
  3. Chiusaroli R, Natali C, Colombo F, Ballanti P, Rovati LC, Caselli G. Glucosamine sulfate delays progression of spontaneous osteoarthritis in the STR/ORT mouse model. Osteoarthritis Cartilage. 2007;15:C227.
  4. Adebowale A, Du J, Liang Z, Leslie JL, Eddington ND. The bioavailability and pharmacokinetics of glucosamine hydrochloride and low molecular weight chondroitin sulfate after single and multiple doses to beagle dogs. Biopharm Drug Dispos. 2002; 23(6):217-225.
  5. Dechant JE, Baxter GM, Frisbie DD, Trotter GW, McIlwraith CW. Effects of glucosamine hydrochloride and chondroitin sulphate, alone and in combination, on normal and interleukin-1 conditioned equine articular cartilage explant metabolism. Equine Vet. J. 2005; 37:227–231
  6. Aragon CL, Hofmeister EH, Budsberg SC. Systematic review of clinical trials of treatments for osteoarthritis in dogs. J Am Vet Med Assoc. 2007; 230(4):514-521.
  7. Neil KM, Caron, JP, Orth MW. The role of glucosamine and chondroitin sulfate in treatment for and prevention of osteoarthritis in animals. J Am Vet Med Assoc. 2005; 226(7):1079-1088.
Call Now Button