Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

najboljši glukozamin za pse

Tudi vi iščete najboljši glukozamin za pse? Pogosto vam ponujajo dodatke za pse in mačke, še posebej za njihove sklepe. Pa se sprašujete, ali resnično delujejo?

Vsi smo zaskrbljeni za naše štirinožne prijatelje. Psi in mačke so del naših družin in vedno želimo, da so zdrave in srečne. Obstajajo glukozaminski in hondroitinski dodatki na trgu, ki obljubljajo čudeže za sklepe psov in mačk, pa tudi za konje in ljudi. Ali resnično delujejo in ali obstaja najboljši glukozamin za pse?

Zdaj so številne raziskave pokazale, da da, ti dodatki delujejo! ([1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] raziskave objavljene v prestižnih znanstvenih revijah, vključno s PubMedom).

In delajo tako na stopnji zdravljenja in na preventivni ravni.

Toda v nekaterih primerih je bilo v zgornjih študijah ugotovljeno, da je bil učinek hondroitina in glukozamina slab ali nič. Zakaj in od kod potem takšna razlika?

Raziskovalci to dejstvo pripisujejo predvsem razliki v sestavinah, ki jih uporabljajo različni izdelki na trgu. Torej obstaja dober in slabši glukozaminski preparat.

Investirajte v najboljši glukozamin za sklepe, razlika je očitna!

Tudi v naši spletni trgovini za pse dobite dopolnila prehrani za sklepe na osnovi glukozamina.

Cortaflex® za konje od Equine America se uspešno uporablja že vrsto let v konjskem svetu, je narejen iz kakovostnih farmacevtskih sestavin in so integrirani s hialuronsko kislino, ki je glavna sestavina sinovialne tekočine. Da bi bile sestavine bolj biološko uporabne (večji izkoristek in delovanje pri peroralnem jemanju), se uporabljajo njihove osnovne sestavine imenovane izolati. tj glutamin, glutaminska kislina, glukuronska kislina, glicin in prolin.

Po odličnih rezultatih in narejeni klinični študiji na primeru konjskega Cortaflexa, sta nastala pasji Canine Cortaflex in Cortaflex za ljudi. Cortaflex je veliko več kot samo glukozamin in hondroitin. Več o našem Cortaflex-u.

Ne bodite zadovoljni z rešitvami, ki jih organizem vašega psa ali mačke ne absorbira optimalno. Investirajte v najboljši glukozamin za pse in mačke za zdravje svojega štirinožca!

Za najbolj radovedne in nestrpne, da bi izvedeli več, tukaj je malo bibliografije!

  1. McCarthy G, O’Donovan J, Jones B, McAllister H, Seed M, Mooney C. Randomised double-blind, positive-controlled trial to assess the efficacy of glucosamine/chondroitin sulfate for the treatment of dogs with osteoarthritis. Vet J. 2007; 174(1):54-61.
  1. Lascelles BD, DePuy V, Thomson A, et al. Evaluation of a therapeutic diet for feline degenerative joint disease. J Vet Intern Med. 2010; 24(3):487-495.
  1. Chiusaroli R, Natali C, Colombo F, Ballanti P, Rovati LC, Caselli G. Glucosamine sulfate delays progression of spontaneous osteoarthritis in the STR/ORT mouse model. Osteoarthritis Cartilage. 2007;15:C227.
  1. Adebowale A, Du J, Liang Z, Leslie JL, Eddington ND. The bioavailability and pharmacokinetics of glucosamine hydrochloride and low molecular weight chondroitin sulfate after single and multiple doses to beagle dogs. Biopharm Drug Dispos. 2002; 23(6):217-225.
  1. Dechant JE, Baxter GM, Frisbie DD, Trotter GW, McIlwraith CW. Effects of glucosamine hydrochloride and chondroitin sulphate, alone and in combination, on normal and interleukin-1 conditioned equine articular cartilage explant metabolism. Equine Vet. J. 2005; 37:227–231
  1. Aragon CL, Hofmeister EH, Budsberg SC. Systematic review of clinical trials of treatments for osteoarthritis in dogs. J Am Vet Med Assoc. 2007; 230(4):514-521.
  1. Neil KM, Caron, JP, Orth MW. The role of glucosamine and chondroitin sulfate in treatment for and prevention of osteoarthritis in animals. J Am Vet Med Assoc. 2005; 226(7):1079-1088.

 

Call Now Button