Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

protibolečinske tablete za pse

Izdelki za podporo in zaščito sklepov in proti bolečinam

(8)

Inflamex sirup -naravni analgetik za pse

Original price was: €41.99.Current price is: €35.77.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 46.99.

Če pomislimo na našega kosmatinca, ki nas ljubeče spremlja na vsakem koraku, si ga je izjemno težko predstavljati v bolečinah. Ko začnejo naši štirinožni prijatelji kazati znake bolečin želimo storiti vse, kar je v naših močeh, da bi jim pomagali. Tu se veliko lastnikov znajde pred dilemo – izbrati protibolečinske tablete za pse ali pa se odločiti za naravna zdravila.

Razumevanje bolečin v sklepih pri psih

Kateri pa so tisti simptomi in vzroki, ki kažejo na to, da bi morda potrebovali protibolečinske tablete za pse? Bolečine pri psih lahko povzročajo različni razlogi, od bolezni in poškodb pa vse do posledic staranja.

 • Eden izmed pogostih dejavnikov, ki psom povzroča bolečine, je artritis. Gre za vnetje sklepov, do katerega pride zaradi različnih dejavnikov (genetika, poškodbe sklepov, starost,…). Artritis lahko pri psih (tako kot pri ljudeh) povzroča neprijetne bolečine in otekline, ki lahko otežijo gibanje.

 • Do bolečin v sklepih lahko pride tudi zaradi raznoraznih poškodb. Udarci, natrganine, zvini ali drugačne poškodbe lahko pripeljejo tudi do poškodb sklepov, mišic, kosti in drugih delov telesa. Če ne poskrbimo, da se te poškodbe čimprej pozdravijo, lahko le te pustijo trajne posledice.

 • Razlog za boleče sklepe je lahko tudi displazija kolkov. Ta genetsko pogojena polezen nastane, če se kolki ne razvijejo pravilno. Kot posledica tega lahko pride do bolečin pri hoji, zmanjšane gibljivosti in otekanja.

 • Med manj pogoste, ampak še vedno resne vzroke za pojav bolečin v sklepih spadajo tudi tumorji. Ne glede na to, ali so maligni ali benigni, lahko pritiskajo na živce in druge dele telesa in tako povzročijo bolečine pri naših ljubljenčkih.

 • Pozabiti ne smemo tudi na morebitna vnetja. Nastanejo lahko zaradi alergij, okužb, avtoimunskih bolezni ali drugih zdravstvenih težav.

Kaj storiti, če pri našem psu opazimo bolečine?

Če opazite, da vaš kosmatinec ni tako živahen kot ponavadi in se zdi, da ga ovirajo bolečine v sklepih je pomembno, da se o tem posvetujete z veterinarjem. Ta bo poskušal ugotoviti kaj je vzrok za nastanek bolečin in preveril, da bolečine niso posledica ali simptom resnejših težav.

Za kakovost življenja vašega kužka je pomembno, da se morebitne težave pravočasno odkrije in primerno pozdravi. Na podlagi diagnoze se lahko odločite, če so potrebne protibolečinske tablete za pse ali druge rešitve za blaženje bolečin.

Naravni blažilci bolečin ali protibolečinske tablete za pse?

Preden se odločimo za protibolečinske tablete za pse lahko poskusimo bolečine blažiti z naravnimi zdravili in izdelki. Med naravne blažilce pasjih bolečin spadajo tudi naslednja zelišča:

bosvelija proti bolecinam pri psih
BOSVELIJA

Smola, pridobljena iz drevesne skorje, vsebuje fitokemikalije, ki v telesu ustavijo nastanek snovi, ki povzročajo vnetja. Poznana je kot učinkovita rešitev za vnetja in bolečine, pogosto v kombinaciji s kurkumo. Najdete jo tudi v našem kolagenu za pse – Cortaflex.

proti bolečinah pri psih
GOSTOSTEBELNI SLADKI KOREN

Gre za učinkovito zelišče, ki se pogosto uporablja za zdravljenje vnetij. Njegova glavna komponenta je glicirizin, ki je po strukturi podoben kortikosteroidom, vendar nima negativnih reakcij na imunskem sistemu. Nekateri zeliščarji verjamejo, da glicirizin ojača učikovitost tudi drugih zelišč. Uporablja se v obliki tinkture, čaja ali prahu, ki ga posujemo po hrani. Psu ga dozirajte samo dva tedna, nato pa naredite premor. Ni primeren za uporabo pri brejih in doječih psih, ali psih s sladkorno boleznijo.

ingver proti bolecinam pri psih
INGVER

Korenina, ki je sicer bolj poznana po pozitivnem učinku na prebavila (najdete ga tudi v naših Digestive tabletah za pse in mačke) in odpravljanje slabosti, se uporablja tudi za lajšanje artritisa. V telesu imunskemu sistemu preprečuje tvorbo levkotrienov, ki povzročajo nastanek vnetja. Koristen je tudi v boju proti bolham in klopom, zato ga najdete tudi v našem Verm-X Flea&Tick prašku za pse.

juka naravni analgetik
JUKA

Korenina puščavske rastline, ki ima veliko zdravilnih in hranilnih lastnosti. Zaradi svoje glavne sestavine (steroidni saponini) je učinkovita pri lajšanju bolečin v sklepih in blaženju artritisa. Veliko holističnih veterinarjev verjame, da lahko juka olajša artritis za 50 do 80%!

protivnetno zdravilo
KURKUMA

Korenina, ki jo verjetno vsi poznamo kot okusno začimbo. Zaradi svojih izjemnih antioksidativnih in protiantioksidativnih lastnostih je učinkovito in priljubljeno sredstvo za lajšanje bolečin. Tudi v ajurvedski medicini velja za učinkovito zdravilo za blaženje artritisa in drugih bolečin. V naši ponudbi jo najdete v izdelku Dorwest Kurkuma za pse in mačke, ki z ekstraktom črnega popra poskrbij za čim boljšo absorpcijo in podpira protivnetne procese v telesu. Tud Ultimate K9 Kurkuma za pse podpira zdravje sklepov in pozitivno deluje na prebavo, jetra in kožo.

naravno zdravilo proti bolecinam
KAJENSKI POPER

Njegova glavna spojina je kapsaicin, ki poveča prekrvavitev sklepov in veznega tkiva ter pomaga pri lajšanju bolečine. Uporabljamo ga lahko lokalno, v obliki mazila ali kreme, ali pa ga dodamo prehrani v obliki kapsul ali zeliščnega prahu. Pri nas je na voljo Verm-x priboljških za pse, ki hkrati delujejo tudi kot naravna zaščita pred zajedavci v črevesju in Itch Eeze kapsulah za proti alergijam za pse.

Naravni analgetik za pse Canine INFLAMEX sirup

Za naravno in varno lajšanje bolečin pri psih, brez stranskih učinkov imamo v naši ponudbi  sirup Inflamex. Kombinacija izjemnih rastlinskih izvlečkov juke, bosvelije in naravnega sleza ima blažilen učinek pri psih, ki trpijo zaradi težav s sklepi (akutna vnetja, kronične bolečine ali sklepi starejših psov). Njegove protivnetne in protibolečinske učinke boste pri vašem ljubljenčku lahko opazili že v samo 7 dneh.

Sirup Inflamex je izboljšan z AquaLOX® – najmočnejšim virom bosvelije na svetu. Gre za edinstveno vodotopno boswellia serrata, ki standardizirano zagotavlja 78% alfa keto bozvelične kisline.

Pozabite na protibolečinske tablete za pse – sirup Inflamex je primeren tudi za dolgotrajno uporabo, saj je izdelan iz naravnih sestavin in ne povzroča stranskih učinkov. Psu ga lahko vbrizgate direktno v gobček, ali pa ga primešate njegovemu obroku hrane.

Preprečevanje bolečin v sklepih pri psih

Pomembno je, da poskrbimo za zdravje svojega kosmatinca in preprečimo nastanek bolezni in drugih težav, ki bi lahko povzročile bolečine. Na ta način se lahko popolnoma izognemo okoliščinam, ki bi privedle do potrebe za protibolečinske tablete za pse. Kako lahko poskrbite za odlično počutje vašega ljubljenčka:

 • Z uravnoteženo prehrano ( ta naj vsebuje ustrezno razmerje beljakovin, maščob ter vitaminov in mineralov) lahko poskrbite za zdrave sklepe vašega ljubljenčka in preprečite nastanek morebitnih bolečin.
 • Tudi nadzor nad ustrezno telesno težo je pomemben dejavnik, ki preprečuje nastanek tveganja za razvoj artritisa ali drugih težav s sklepi.
 • Poskrbeti moramo tudi za redno telesno aktivnost našega kužka. Aktivnost prilagodite pasmi in starosti svojega ljubljenčka ter poskrbite za ohranjanje močnih mišic in zdravih sklepov.
 • Preprečevanje različnih poškodb, kot so zvini, zlomi in druge morebitne težave, zmanjša tveganje za razvoj bolečin pri psih.
 • Za odkrivanje morebitnih težav in njihovo pravočasno zdravljenje so pomembni tudi redni veterinarski pregledi. Z veterinarjem se pogovorite o najboljšem načinu za preprečevanje bolečin za vašega kužka – pomembno je, da je pristop prilagojen pasmi in starosti vašega kosmatinca.
 • Da bi se v prihodnosti izognili morebitnim težavam s sklepi nam lahko pomaga tud prilagoditev okolja. Rampe za lažji dostop do višjih površin, primerne postelje in druge rešitve lahko pomagajo ohranjati optimalno zdravje pasjih sklepov.

Če ste opazili, da vašega kužka mučijo bolečine, potem mu pomagajte z naravnimi zdravili, brez stranskih učinkov. Protibolečinske tablete za pse niso edina rešitev, ki je na voljo, kadar vašega ljubljenčka pestijo bolečine. Mi smo prepričani, da boste pozitivne učinke sirupa Inflamex opazili že po 7 dneh uporabe! Seveda pa ne pozabite, da je zelo pomembno, da za zdravje vašega psa in njegovih sklepov poskrbite preden se pojavijo bolečine.

Zagotovite mu ustrezno prehrano, dovolj gibanja in poskrbite, da bosta lahko skupaj še dolga leta brezskrbno uživala.

Poglejte si tudi druge izdelke za pse v naši ponudbi:

(8)

Inflamex sirup -naravni analgetik za pse

Original price was: €41.99.Current price is: €35.77.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 46.99.

(0)

Sprej proti bolham v stanovanju Biospotix INDOOR 500ml

Original price was: €22.49.Current price is: €18.99.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 18.99.

Call Now Button