Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

naravni analgetik za pse inflamex

Že poznate Inflamex, ki deluje kot naravni analgetik za pse? Naši ljubljenčki nam brez dvoma polepšajo naše življenje. Vedno, kadar se vrnemo domov nas veselo pozdravijo z mahajočim repom. Kadar smo žalostni, nas vedno spravijo v dobro voljo. Za veliko lastnikov je sprehod z njihovim psom najljubši del njihovega dneva.

Dokler pri svojem psu ne opazimo znakov nelagodja ali bolečine se pogosto zgodi, da sploh ne pomislimo na to, da bi lahko z njim bilo karkoli narobe. Dejstvo pa je, da se veliko psov sooča z različnimi težavami sklepov. Pa naj gre za posledice bolezni ali pa staranja.

Inflamex sirup je odlična naravna alternativa protibolečinskim tabletam

Protibolečinski sirup Inflamex vsebuje kombinacijo rastlinskih izvlečkov bosvelije, sleza in juke. Zasnovan je tako, da blagodejno deluje na sklepe. Namenjen je odraslim psom različnih pasem in starosti. In primeren tako za aktivne pse, kot tudi starejše ljubljenčke. Preden pa se posvetimo vsem sestavinam v sirupu Inflamex in pozitivnim učinkom, ki jih lahko ima jemanje tega dopolnila na našega kužka, pa si najprej poglejmo kako in zakaj sploh prihaja do problemov s sklepi in težav z mobilnostjo.

analgetik za pse Inflamex

Boleči sklepi in druge težave, ki se lahko pojavijo pri psih

Če naš kuža kar naenkrat postane manj aktiven, kaže težave pri sedenju in vstajanju in se premika drugače kot po navadi, je možno, da ga daje artritis (vnetje sklepov). Le ta namreč prizadene kar enega od petih psov.

Težave se najpogosteje pojavljajo pri starejših psih, takih s prekomerno težo in tistih, s prirojenimi težavami sklepov (npr. displazija kolkov, poškodbe vezi,…). Med pasme, pri katerih se artritis bolj pogosto pojavlja spadajo npr. nemški ovčarji, bernski planšarski psi, zlati prinašalci, springer španjeli, rotvajlerji in podobni veliki (in težji) psi. Tudi brez prirojenih težav so sklepi in tkiva psov skozi njihovo življenje izpostavljeni velikemu stresu. Pogosta (intenzivna) aktivnost lahko hitro pripelje do vnetja, kar pa povzroči otopelost in težave z gibanjem.

Kako lahko ukrepamo?

Če ob pojavu težav pravočasno ukrepamo, lahko psu pomagamo. Pomembna je izbira primerne prehrane, primerno in redno gibanje ter vzdrževanje primerne telesne teže. Poskrbeti moramo, da se pes dovolj giblje, hkrati pa poskrbeti, da se ne napreza preveč. Težave pogosto postanejo bolj izrazite v vlažnem in mrzlem vremenu (v jesen in pozimi). Zato moramo biti takrat še toliko bolj pozorni, da se naš kosmatinec dobro počuti. Toplo ležišče, ki je malo dvignjeno od tal, da se izogne prepihu, je v hladnejših mesecih še posebej pomembno. 

Težave, nelagodje in bolečine lahko blažimo tudi s pomočjo prehranskih dodatkov. Vsekakor s kombinacijo naravnega analgetika za pse Inflamex-a, ki učinkovito lajša bolečine in vnetja, ter Cortaflex glukozaminom, ki podpira zdravje sklepov, lahko naredite veliko in vidno razliko. Nekoliko več o omenjenih izdelkih v nadaljevanju. 

Kako vemo, da je naš pes v bolečinah?

Svoje pse zelo dobro poznamo, zato lahko hitro opazimo različne spremembe v njegovem vedenju. In če vemo, na kaj moramo biti pozorni, lahko še pravočasno ukrepamo.

  1. Spremembe v vedenju so prvi znak, ki nam lahko nakaže, da je z našim kužkom nekaj narobe. Če naš kosmatinec postane bolj miren in se začne umikati stikom z nami in drugimi, ali pa kar naenkrat postane bolj vzdražljiv in agresiven, je to lahko znak, da ga nekaj tare.
  2. Če pri psu opazimo spremembe apetita (lahko gre za pomanjkanje apetita ali pa za povečano zanimanje za hrano), pozornost ni odveč.
  3. Glavni znak, ki nam lahko pove, da našega ljubljenčka bolijo sklepi, pa je oteženo gibanje. Če opazimo, da naš kuža šepa, se premika drugače kot po navadi, težje vstaja ter se izogiba skakanju ter hitrim premikom, je pomembno, da ob tem pravilno in pravočasno ukrepamo.

Tudi drugi znaki, kot so spremembe v drži, spanju ali higieni lahko kažejo na to, da ima naš pes težave ali pa ga nekaj boli. Vedno je pomembno, da smo pozorni na kakršnekoli spremembe. In pravočasno poskrbimo, da je naš kuža zdrav, srečen in zadovoljen. 

Kako prehrana vpliva na sklepe in splošno zdravje naših psov?

Tako, kot pri ljudeh, je tudi pri psih prehrana izjemno pomembna in lahko igra ogromno vlogo pri zdravju in dobrem počutju. Pri izbiri hrane moramo biti pozorni na njene sestavine. Pogosto se namreč zgodi, da so pasji briketi polni različnih ogljikovih hidratov (pšenica, koruza, soja, riž, krompir). Saj so le ti najbolj cenovno ugodni. Ker so psi mesojede živali, je prehrana, kjer prevladujejo ogljikovi hidrati lahko zelo stresna za njihov prebavni sistem. Kar lahko še poveča tveganje za različna vnetja. Hkrati pa taki prehrani primanjkuje pomembnih prehranskih snovi. S pravilno prehrano, ki vsebuje velike vsebnosti mesa in je prilagojena potrebam našega ljubljenčka, lahko torej pripomoremo k njihovem boljšemu zdravju in počutju. 

Kadar so težave nastale zaradi prekomerne teže lahko z uvedbo nizkokalorične hrane (bogate s pomembnimi hranili) psu pomagamo pri okrevanju in boljšemu počutju. Če niste prepričani o tem, kakšno hrano izbrati za svojega štirinožca se o tem posvetujte s strokovnjakom ali veterinarjem. Le ta vam bo lahko svetoval pri najbolj optimalni izbiri.

analgetik za pse Inflamex

Kaj pa gibanje in telesna aktivnost?

Redna vsakodnevna vadba in gibanje sta pomembna za vse pse. Še posebej pa tiste, ki so nagnjeni k težavam s sklepi in bolečinam pri gibanju. Z primerno (zmerno) vadbo poskrbimo, da naši kužki ohranjajo mišični tonus, ojačajo svoje kosti in mišice ter vzdržujejo primerno telesno težo.

Okrevanje in počitek

Kadar vidimo, da našega kužka tarejo bolečine in imajo težave z gibanjem je seveda pomembno, da poskrbimo za njegovo udobje in mu damo čim več možnosti za počitek. V času okrevanja se izogibamo vsem prekomernim aktivnostim (skakanje, lovljenje palic, hoja v hribe, hoja po stopnicah,…). Na sprehodih naj bo kuža vedno na vrvici in pod nenehnim nadzorom. Da ne bo prišlo do neželenih gibov in še dodatnih obremenitev bolečih sklepov.

Včasih samo pravilna prehrana in redno gibanje nista dovolj

Kljub našim trudom, da bi z ustreznim življenjskih slogom poskrbeli za dobro počutje naših kosmatincev, le to ni dovolj. Se lahko zgodi, da le ti potrebujejo tudi še dodatno podporo pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. V tem primeru lahko z dodajanjem naravnih prehranskih dopolnil podpremo pravilno delovanje telesa. In z njihovo pomočjo poskrbimo, da se naš kuža dobro počuti.

Kako lahko s pomočjo sirupa Inflamex pomagate izboljšati počutje vašega psa?

Inflamex sirup s svojimi protibolečinskimi in protivnetnimi učinkovinami deluje kot naravni analgetik za pse. Delovanje je blagodejno na boleče sklepe. Močna kombinacija zeliščnih izvlečkov bosvelije, navadnega sleza in ekstrakta juke poskrbi za naravno in varno lajšanje bolečin. Brez nezaželenih stranskih učinkov. Dodan k pasji prehrani, Inflamex deluje podobno kot različna regenerativna sredstva in je zato odlična naravna alternativa za blaženje bolečin pri psih. Primeren je tako za lajšanje akutnih težav, kot tudi dolgotrajnejšo uporabo pri psih različnih starosti.

Učinkovito delovanje naravnih izvlečkov:

  • Juka ima bogato vsebnost hranilnih učinkovin, kot so magnezij, železo, mangan, fosfor, selen in silicij. Kot prehranski dodatek predstavlja odličen vir vitaminov A, B in C. Poleg tega, da v telesu spodbuja protibolečinske in protivnetne funkcije, je znana tudi po tem, da pomaga pri prečiščevanju in razstrupljanju telesa.
  • Bosvelija (AquaLox učinkovina) – sirup Inflamex vsebuje najbolj močen ekstrakt bosvelije, ki je topen v vodi in zato zagotavlja še boljše rezultate. V sirupu Inflamex ta izvleček poskrbi za protivnetno in protibolečinsko delovanje tako, da zavira proizvodnjo levkotrienov, ki ob vnetju v telesu modulirajo imunski sistem.
  • Tudi navadni slez vsebuje nabor koristnih protivnetnih učinkovin, ki hkrati pomagajo pri ohranjanju zdravih sklepov in mišic.

Za boljše rezultate sirup Inflamex uporabljajte sočasno s Cortaflex praškom za pse

Če želite optimalno podpreti mobilnost in zagotoviti udobje in dobro počutje svojega psa, je prašek Cortaflex (kolagen, hondroitin in glukozamin) v kombinaciji z naravnim anlagetikom za pse Inflamexom, prava izbira. Cortaflex je prehranski dodatek, ki je namenjen vzdrževanju zdravih sklepov in predstavlja odlično podporo (še posebej) bolj aktivnim in obremenjenim psom.

Poiščite izdelka Inflamex in Cortaflex v naši ponudbi in se sami prepričajte, da gre za res izjemno kombinacijo, ki podpira zdravo in udobno življenje naših štirinožnih prijateljev!

kolagen za pse
Call Now Button