Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Zakaj Cortaflex? Enostavno, ker je več kot samo glukozamin in hondroitin!

Equine America Cortaflex za sklepe je učinkovito prehransko dopolnilo oz. dodatek prehrani pri težavah s sklepi. Narejena klinična študija dokazuje uspešnost delovanja Cortaflex-a. Izdelek je prisoten po vsem svetu in beleži odlične rezultate, o učinkovitosti pričajo številne zadovoljne stranke tudi na slovenskem tržišču.

V naši trgovini lahko poiščete Cortaflex za pse kot tudi za konje.

Telo samo tvori glukozamin in hondroitin, ki igrata pomembno vlogo pri popravilu in vzdrževanju sklepnega tkiva- hrustanca in sklepne tekočine. Ker hrustanec ni neposredno povezan s krvnimi žilami, težko dobi vse hranilne snovi, ki jih hrustanec potrebuje za dobro zdravje. Da bi hranilne snovi prešle celične stene in koristile sklepom, morajo biti dovolj majhne. Izdelek je zasnovan na teoriji, da manjše molekule lažje prehajajo celične stene kot velike. Ker večjih molekul hondroitina in glukozamina telo ne more učinkovito izrabiti, saj je njihovo prehajanje iz krvnega obtoka omejeno, se v Cortaflexu nahajajo manjše molekule (mikro), ki zelo učinkovito prehajajo iz krvnega obtoka v mehko sklepno tkivo. To je zelo pomembno, saj se velike molekule hondroitina in glukozamina, ki so praviloma prisotne v ostalih prehrambenih dodatkih te vrste, bistveno slabše vsrkajo. Vsem izdelkom Cortaflex smo dodali tudi hialuronsko kislino rastlinskega izvora (v nekaterih izdelkih booster hialuronske kisline) in MSM. Tako Cortaflex, ki je sestavljen iz osnovnih gradnikov hondroitina in glukozamina: glutamina, glutaminske kisline, glukuronske kisline, prolina in glicina, prenaša ključna hranila po krvnem obtoku po vsem telesu. 

Cortaflex je ojačan s hialuronsko kislino (HA) za še boljše delovanje na sklepe, zlasti za tiste ki beležijo prekomerno obrabo sklepovHialuronska kislina je osnovna sestavina mazila v sklepih oz. sklepne tekočine sesalcev, ki obnavlja visokoelastične lastnosti sklepne tekočine in izboljša gibljivost sklepovHA se tradicionalno dobiva iz kolagena tipa II, ki izvira iz petelinje rdeče rože, ki ima visoko molekularno težo do šest milijonov daltonov. Ker je vsrkanje hialuronske kisline živalskega izvora zaradi njene visoke molekulske teže ob zaužitju slabo, v Cortaflex za pse in mačke uporabljamo hialuronsko kislino rastlinskega izvora. Njena bistveno nižja molekulska teža omogoča boljšo absorpcijo.

ZAKAJ JEMATI CORTAFLEX?

S starostjo pride do normalne obrabe v sklepih, vendar naša udomačitev živali je le še povečala pritiske na sklepe kar je povečalo številna obolenja gibal in sklepov. Zelo pogost pojav je šepanje kar pa je najpogostejši vzrok, da se psa ali konja umakne s treningov. Dodajanje preverjenega dodatka prehrani lahko pomembno pripomore k ponovni vzpostavitvi ravnotežja in podpore zdravim sklepom.

Težav s sklepi ni mogoče popolnoma odpraviti, najboljši ukrepi za upočasnitev in omilitev bolezni so pa dovolj zgodnja skrb za pravilno prehrano, dodajanje ustreznih prehranskih dopolnil in redna telesna aktivnost živali. Mnenja o učinkovitosti prehranskih dopolnil so deljena. Zato pa delovanje Cortaflex-a dokazujejo opravljene raziskave in rezultati klinične študije. 

KAKŠNI SO REZULTATI KLINIČNE ŠTUDIJE?

Cortaflex je edini dodatek za sklepe, ki ima klinično dokazano delovanje v dvojno slepi študiji gibanja tarzalnega sklepaStrogi preizkus so izvedli na College of Veterinary Medicine na Michigan Univerzi, eni od vodilnih institucij na svetu na področju raziskav o konjihZa razliko od bolj subjektivnih raziskovalnih pristopov v večini poskusov na konjih, študija uporablja najbolj napredne tehnike kinetične analize za objektivno in natančno merjenje hoje konjaTe tehnike so nedvomno dokazale učinke delovanja našega dopolnila. Rezultati so bili predstavljeni Ameriškemu združenju veterinarjev za konje American Association of Equine Practitioners (AAEP).

Tukaj lahko poiščete dodatne odgovore na najbolj pogosta vprašanja o delovanju Cortaflex-a. Če imate vprašanje, odgovora nanj pa niste našli, nam pišite na [email protected] in z veseljem vam bomo odgovorili

Hondroitin in glukozamin pozitivno delujeta na celice sklepov, izboljšata kakovost sklepne tekočine in spodbujata nastajanje sklepnega hrustancaCortaflex je učinkovit dodatek za sklepe, ki vsebuje bistvene osnovne gradnike (manjše molekule) najboljše kakovosti tako hondroitina kot glukoz mina. Manjše molekule se z lahkoto vsrkajo v krvni obtok, kjer prehajajo iz kapilar do svojega cilja – sklepov. Ko osnovni gradniki pridejo do sklepov, prične telo tvoriti sebi lasten hondroitin in glukozamin.

Cortaflex presega glukozamin in hodroitin, ker v svoji formulaciji ne vsebuje velikih molekul hondroitin in glukozamin, temveč njune osnovne gradnike hondroitina in glukozamina toda v manjših molekulah. Zakaj je zelo pomembno, da so notri majhne molekule? Zato ker se velike molekule hondroitina in glukozamina, ki so praviloma prisotne v ostalih prehrambenih dodatkih te vrste, bistveno slabše vsrkajo, saj so enostavno prevelika za učinkovito potovanje v mehka tkiva sklepov. Zato se je proizvajalec odločil, da namesto nalaganja v izdelek z več tisočami miligramov glukozamina in hondroitina, naredi izdelek z izolati (majhnimi molekulami)! Tako je nastal Cortaflex -edinstvena formulacija gradnikov (izolatov) glutamina, glutaminske kisline, glukuronske kisline, glicina, prolina, čemur je dodana še organska oblika žvepla (MSM), ki pomaga da se lažje absorbira v telo, in hialuronska kislina rastlinskega izvora (v nekaterih izdelkih booster hialuronske kisline).

Uporabljajo pa se sestavine le farmacevtske kakovosti, tako da ste lahko prepričani, da boste svojemu ljubljenčku dajali varen, naraven in kakovosten izdelek.

Hialuronska kislina je osnovna sestavina mazila v sklepih oz. sklepne tekočine sesalcev, ki obnavlja visokoelastične lastnosti sklepne tekočine in izboljša gibljivost sklepov. Ker je vsrkanje hialuronske kisline živalskega izvora zaradi njene visoke molekulske teže ob zaužitju slabo, v Cortaflex za pse in mačke uporabljamo hialuronsko kislino rastlinskega izvora. Njena bistveno nižja molekulska teža omogoča boljšo absorpcijo.

Razlike ni! Torej Cortaflex za pse je bil na voljo v treh različnih oblikah: tekoči sirup slastnega okusa; prašek, ki ga pomešate v običajen obrok hrane in kapsule, ki jih prav tako primešate hrani. Toda trenutno na zalogi imamo samo kapsule, ker proizvajalec posodablja celotno Cortaflex in Cortavet linijo.

Cortaflex je prehrambeni dietetični dodatek za sklepe in ni zdravilo. Vašega ljubljenčka hranite z Cortaflexom neomejeno dolgo s predpisanim dnevnim odmerkom. Če bo vaš pes ali konj redno prejemal Cortaflex, bodo njihovi sklepi lažje kos vsakodnevnim obremenitvam. Pasemske značilnosti in nagla rast lahko dodatno pospešijo obrabo in poškodbo sklepov. Zato priporočamo, da mladim živalim tistih pasem, ki jih pogosteje pestijo sklepne težave, dnevno dodajate Cortaflex.

Cortaflex je varen za pse in mačke vseh starosti in fizičnih pogojev. To je dodatek za naravno zdravje sklepov in vsekakor je Cortaflex tudi najboljša izbira 🙂

Obstajajo temeljne razlike v formulaciji Cortaflexa za pse, konje ali ljudiKonji potrebujejo drugačne nutriente kot psi ali ljudje, npr. Cortaflex za konje vsebuje baker, kovino v sledeh v količinah, ki koristijo konjem toda niso priporočljive za pse. Poleg posebne kombinacije nutrientov, vsaka verzija Cortaflexa je narejena tudi da je užitna komur je namenjena. Cortaflex za ljudi je v obliki kapsul, Cortaflex za pse je z okusom govedine in jeter, Cortaflex za konje pa ima okus lucerne.

Cortaflex več kot glukozamin in hondroitin

Še nekaj dodatnih informacij iz naših objav o glukozaminu in Cortaflex-u:
Call Now Button