Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Težave s sklepi?

Če vaš pes po daljšem mirovanju težje vstaja, hodi, ima trde, okorele ali pa tudi boleče in otečene sklepe, s težavo prevladuje stopnice in ovire ali pa šepa, ima težave s sklepi. Težave s sklepi pri psih so zelo pogost pojav, saj več kot 20% pasje populacije se sooča s tovrstnimi težavami. Težave s sklepi so lahko že prirojene. Nekatere pasme so tovrstnim težavam bolj podvržene kot druge, še posebej večje pasme kot so nemška doga, nemški ovčar, bernardinec, labradorec in rotvailer. Prav tako pa je velik faktor tudi teža in starost psa. S staranjem ter pridobivanjem telesne teže se težave ponavadi še poslabšajo. Težave pa velikokrat postanejo tudi kronična bolezen kot so artritis ali osteoartritis, kjer postane vnetje sklepov doživljenjsko. Včasih je situacija tudi takšna, da vaš pes ne more niti vstati iz postelje brez analgetika in inflamatorika.

Cortaflex – klinično preizkušeno delovanje!

https://equine-america.co.uk/media_files/image/product/thumb/Canine%20&%20Feline%20Caps-60X200MG.jpgTežav s sklepi ni mogoče popolnoma odpraviti, najboljši ukrepi za upočasnitev in omilitev bolezni so pa dovolj zgodnja skrb za pravilno prehrano, dodajanje ustreznih prehranskih dopolnil in redna telesna aktivnost psa. Mnenja o učinkovitosti prehranskih dopolnil so deljena. Zato pa delovanje Cortaflex-a dokazujejo opravljene raziskave in rezultati klinične študije (“double blind” študija neovisnih raziskovalcev z Michigan State University). 


Cortaflex-več kot glukozamin in hondroitin!

Težave s sklepi se pojavijo, ko je hitrost tvorbe hrustanca počasnejša od obrabe hrustanca. Glukozamin je aminosaharid in bistvenega pomena pri celjenju hrustanca in nastajanju sklepnih površin, kit, vezi, sklepne tekočine in kosti. V kolikor se ga daje v večjih količinah, lahko glukozamin stimulira produkcijo hialuronske kisline, ki je pomembna sestavina sklepne tekočine. Glukozaminu pripisujemo tudi protivnetne lastnosti. Glukozamin v ZDA pogosto uporabljajo v kombinaciji z hondroitinom, ki se mu pripisuje pozitivno delovanje predvsem na zmanjšanje otekanja in vnetja sklepa.

Cortaflex je inovativen in edinstven pripravek za pse za zaščito sklepov. Temelj Cortaflex-a so majhne molekule, izolati hondroitina in glukozamina, in sicer to so glutamin, glutaminska kislina, glukuronska kislina, prolin in glicin. Za razliko od večine prehranskih dodatkov na tržišču, ki nudijo podporo sklepom, Cortaflex ne vsebuje velikih molekul hondroitina in glukozamina, pač pa zgoraj naštete manjše gradnike. Manjše molekule se namreč veliko lažje vsrkajo v krvni obtok, kjer potem iz kapilar prehajajo do svojega cilja – sklepov. V takšni obliki glukozamin za pse oz. v obliki manjših molekul kot je Cortaflex je zelo učinkovit. Osnovni gradniki glukozamina in hondroitina stimulirajo nastanek telesu lastnega hondroitina in glukozamina. Cortaflex navadno prinese dramatične, pozitivne rezultate v manj kot tednu dni! Vsem izdelkom Cortaflex so dodali tudi hialuronsko kislino (v nekaterih izdelkih booster hialuronske kisline) in MSM.


Hialuronska kislina rastlinskega izvora- sklepno mazilo!

Za lajšanje težav s sklepi, med pripravki, ki so rastlinskega izvora, se uporablja tudi hialuronska kislina. Hialuronska kislina je osnovna sestavina mazila v sklepih oz. sklepne (sinovialne) tekočine sesalcev, ki obnavlja visokoelastične lastnosti sklepne tekočine in izboljša gibljivost sklepov. Ker je vsrkanje hialuronske kisline živalskega izvora zaradi njene visoke molekulske teže ob zaužitju slabo, v Cortaflex za pse in mačke se uporablja hialuronska kislina rastlinskega izvora. Njena bistveno nižja molekulska teža omogoča dobro vsrkavanje.


MSM organsko žveplo- za proizvodnjo kolagena!

Cortaflex vsebuje žveplo v obliki MSM (metil-sulfonil-metan) praha, ki je visoko kakovostna oblika organskega žvepla, bistvena komponenta vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože in kopit. MSM je izrednega pomena. Polovica vsega žvepla v telesu se nahaja v mišicah, koži in kosteh. MSM je nujen pri proizvodnji kolagena, glavne sestavine hrustanca in veznega tkiva. Je tudi odgovoren za tvorjenje proteinov preko formacije disulfidnih vezi, ki držijo konektivno tkivo skupaj. MSM dodaja fleksibilnost stenam celic ter omogoča telesnim tekočinam, da se lažje pretakajo skozi tkivo. MSM poveča kakovost tkiva in popravlja poškodovano kožo.

Kakšna pa je razlika med različnimi oblikami Cortaflex-a ali Cortavet-a? Odgovor poiščite na naslednji povezavi.

(8)

Inflamex sirup -naravni analgetik za pse

Original price was: €41.99.Current price is: €37.99.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 46.99.

Call Now Button