Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

glukozamin-za-pse

Cortaflex več kot glukozamin in hondroitin

(8)

Inflamex sirup -naravni analgetik za pse

Original price was: €41.99.Current price is: €37.99.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 46.99.

Glukozamin za pse kot pomoč pri lajšanju težav z artritisom in bolečinami v sklepih

Glukozamin za pse je naravno prehransko dopolnilo, ki pripomore k lajšanju bolečin pri psih, ki trpijo za artritisom ter jim pomaga pri obnovi hrustanca v sklepih.

Naši ljubi psi prepogosto postanejo gibalno ovirani zaradi utrujajočih bolezni kot so osteoartritis ali displazija kolkov. Po zadnjih podatkih naj bi v ZDA pasji artritis prizadel 8 mіlijonov psov, večina v starostni skupini od 7 let naprej. Zahvaljujoč napredkom v veterinarski medicini in živalski prehrani pa lahko sedaj psi z artritisom živijo dlje ter bolj kakovostno zahvaljujoč glukozaminu.

S pravim odmerkom glukozamina bomo pomagali, da bo kuža lažje stal, hodil ter se vzpenjal po stopnicah. Simptomi različnih pasjih obolenj kot so osteoartritis, displazija kolkov in artritis se lahko v veliki meri odpravijo s primernim doziranjem glukozamina. Posledično se tudi odpravlja utrujenost ter učinkuje krepilno na sklepe in celotno okostje.

Kaj je glukozamin?

Preden se posvetimo vsem pozitivnim učinkom, ki jih glukozamin za pse predstavlja za naše ljubljenčke, pa si na hitro poglejmo, kaj sploh je glukozamin.

Gre za aminosladkor (vrsta sladkorja, ki vsebuje aminokislinsko skupino in ima pomembno vlogo pri različnih bioloških procesih). V telesu sodelujejo pri tvorbi različnih organov in tkiv, pomagajo pa pri obnavljanju hrustanca, celjenju ran, strjevanju krvi in drugih pomembnih procesih. Glukozamin se v telesu proizvaja iz glukoze in glutamine, najdemo pa ga v hrustancu, tekočini sklepov in drugih vezivnih tkivih. Pomemben je pri tvorbi in ohranjanju zdravega hrustanca, kjer poskrbi, da le ta ostane vzdržljiv in prožen.

Ob nižjih ravneh glukozamina lahko prihaja do artritisa – poškodb in obrabe hrustanca, kar lahko povzroča neprijetne bolečine in oteženo gibljivost sklepov. Za zadostne količine lahko poskrbimo z dodajanjem glukozamina v obliki prehranskih dopolnil, ki pa so na voljo v različnih oblikah (kapsule, tablete, praški, tekočine,…). Uporaba se priporoča tako za ljudi, kot tudi živali. Glukozamin za pse torej uporabljamo pri težavah s kolki in sklepi ter za blaženje simptomov artritisa.

Kako deluje glukozamin za pse?

 

Kadar je raven glukozamina v telesu prenizka, lahko pride do težav kot so artritis in bolečine v sklepih. Do tega pogosto prihaja pri starejših psih, saj se poraba glukozamina pri staranju poveča. Ker je poraba večja kot je telo sposobno proizvesti prihaja do obrabe hrustanca in nastanka različnih zdravstvenih težav.

Z dodajanjem prehranskega dopolnila glukozamina za pse povečamo količino glukozamina prisotnega v sinovialni tekočini ter hrustancu. Po zaužitju in absorbciji, ko glukozamin za pse doseže sklepne okončine, le tem pomaga pri izgradnji in obnovi vezivnega  tkiva in deluje protivnetno.

Hrustanec, katerega gradnik je tudi glukozamin, je podporno tkivo v sklepih, ki pripomore k prožnemu gibanju. Kot rečeno s staranjem je poraba glukozamina hitrejša kot pa ga je telo sposobno ponovno ustvariti in to privede do obrabe hrustanca v sklepih in posledično do diagnoze artritisa.

Psi ne morejo izraziti bolečine na način kot to lahko storijo ljudje zato je pomembno, da se tega zavedamo in jemljemo resno vsakršne znake, ki kažejo na to, da kužek trpi. Z uživanjem glukozamina v obliki prehranskega dodatka zagotovimo potrebno količino in preprečimo boleče ѕimptome sklepnih obolenj.

Artritis in displazija kolkov pri psih

Artritis in displazija kolkov so težave, s katerimi se pogosto srečujejo (sploh starejši) psi. V obeh primerih se ljubljenčki soočajo z gibalnimi težavami in bolečinami, kar lahko vpliva na kakovost njihovega življenja.

ARTRITIS

Gre za vnetje sklepov (pogosto nastane kot posledica obrabe hrustanca), ki lahko prizadene pse različnih starosti. Med najbolj pogoste oblike spada osteoartritis, ki se pojavlja s starostjo ali kot posledica poškodb sklepov. 

Kako prepoznamo znake artritisa pri psih?

  • Spremenjeno gibanje: Opažamo, da je naš ljubljenček manj aktiven, se izogiba hoji ali teku in se premika počasneje. Težave ima pri sedenju in vstajanju ter hoji po stopnicah. Pri hoji so vidne nepravilnosti, na primer togi in kljukasti koraki.
  • Oteženo skakanje: Pes ima težave s skakanjem na kavč, postelje ali vzpenjanjem v avto. Pri tem lahko opazimo nerodnost ali prisotnost bolečine.
  • Spremembe v vedenju: Vedenjske spremembe kot so zadržanost, razdražljivost ali žalost so prav tako lahko znaki bolečin in artritisa. Prizadeti psi se pogosto izogibajo stikom z ljudmi in drugimi živalmi, opazimo pa lahko tudi težave pri spanju.
  • Občutljivi in zatekli sklepi: Opažamo lahko občutljive in otečene sklepe, pes pa se izogiba dotikom na bolečih področjih.
  • Izguba apetita: Do izgube zanimanja za hrano ali zmanjšanega apetita lahko pride kot posledica neugodja in bolečin v sklepih.

DISPLAZIJA KOLKOV

Gre za prirejeno oziroma razvojno motnjo, ki prizadene kolke. Do tega pripeljejo nepravilno oblikovane kosti v sklepu, ki povzročijo trenje in nestabilnost. Posledično prihaja do bolečin, vnetja in postopne degeneracije kolka. Težava je bolj pogosto prisotna pri večjih pasmah, lahko pa prizadene tudi manjše pasme.

 • Kako prepoznamo znake displazije kolkov pri psih?
  • Oteženo gibanje: Opažamo šepanje ali togost zadnjih nog. Kuža ima lahko težave pri sedenju in vstajanju, njegovo premikanje je počasno. Prisotno je lahko tudi omejeno gibanje v sklepih zadnjih okončin.
  • Atrofija mišic: Zaradi bolečin in težav pri delovanju kolkov lahko pride do izgube mišične mase. Mišice na stegnih postanejo opazno manjše in manj izrazite.
  • Oteženo plezanje in skakanje: Psi z displazijo kolkov se izogibanju skakanju na višje površine (avto, postelja, kavč,…), tudi hoja po stopnicah postane neprijetna in otežena.
  • Občutljivost in bolečina: Umikanje, cviljenje, lajanje ali renčanje ob dotikih kaže na prisotnost bolečine in občutljivosti.
  • Spremembe v vedenju: Manj aktivnosti, razdražljivost, žalost in druge spremembe v vedenju lahko kažejo na bolečino in nelagodje. Kužki s temi težavami se pogosto izogibajo telesnemu stiku in igri.

Če pri svojem kosmatincu opazite katerekoli od zgoraj naštetih težav, je pomembno, da se o njih posvetujete z veterinarjem. Znaki so si zelo podobni, zato bomo s pomočjo veterinarja prišli do natančne diagnoze in izbrali ustrezno zdravljenje. 

Le to lahko vključuje blaženje bolečine, spremembe v prehrani, vadbo in druge terapevtske ukrepe, s katerimi lahko pomagamo izboljšati počutje našega kužka. Pri blaženju težav nam vsekakor lahko pomaga tudi glukozamin za pse, ki zmanjšuje vnetja, podpira funkcijo sklepov in ohranja njihovo prožnost.

Kako lahko preprečimo nastanek težav s sklepi pri naših ljubljenčkih?

Kljub temu, da so nekatere težave genetsko pogojene, pa lahko z nekaj koristnimi ukrepi pomagamo ohranjati zdrave sklepe pri psih.  

 1. Ustrezna prehrana: Primerna prehrana z ustreznimi hranili je ključnega pomena za ohranjanje zdravih sklepov. Hrana, ki je bogata z esencialnimi maščobami, omega-3 maščobnimi kislinami in antioksidanti bo poskrbela, da ima telo našega psa vse, kar potrebuje za optimalno delovanje. Pri izbiri ustrezne prehrane vam lahko svetuje tudi veterinar, ki bo upošteval tudi starost in pasmo psa.
 2. Zdrava telesna teža: Previsoka telesna teža pomeni dodatno obremenitev sklepov, kar lahko pripelje do različnih težav, med drugim tudi artroze sklepov. Če poskrbimo za ustrezno telesno težo našega kužka s tem poskrbimo tudi za zdravje njegovih sklepov.
 3. Dovolj gibanja: Ustrezna telesna vaba je izjemnega pomena za ohranjanje prožnih sklepov in krepitev mišic. Pretirane obremenitve pri mlajših psih niso priporočljive, saj lahko pripeljejo do pretirane obremenitve rastočih sklepov. Z veterinarjem se posvetujte glede primerne vadbe, pri čemer je pomembno, da upoštevate njihovo pasmo, starost in zdravstveno stanje.
 4. Redni veterinarski pregledi: Z rednimi obiski pri veterinarju lahko poskrbimo, da morebitne zdravstvene težave še pravočasno odkrijemo. Redno pregledovanje sklepov nam lahko pomaga pri odkrivanju zgodnjih znakov različnih bolezni, kot so npr. displazija kolkov.
 5. Previdnost: Morda zveni samoumevno, vendar previdnost ni nikoli odveč. Izogibajte se pretiranim skokom, padcem ali prekomernim obremenitvam sklepov vašega ljubljenčka. Tudi teku po trdem terenu, skakanju iz visokih mest in drsečim površinam se je dobro izogibati.
 6. Uporaba prehranskih dopolnil: Z dodajanjem prehranskih dopolnil, kot je glukozamin za pse, lahko pripomoremo k zmanjševanju vnetja in podpiramo zdravje sklepov naših kosmatincev. Več v nadaljevanju.
 

Glukozamin za pse kot alternativa zdravljenju s protibolečinskimi zdravili?

Čeprav se simptomi artritisa lahko zdravijo z anti-inflamatornimi zdravili ali s protibolečinskimi zdravili kot so kortikosteroidi in aspirin ali ibuprofen, pa imajo le te lahko usodne stranske učinke, če jih uporabljamo brez nadzora veterinarja.

Rimadyl- eden od bolj priljubljenih protibolečinskih zdravil za pse

Dopolnilna dodatka, kot sta glukozamin in hondroitin sulfat, podpirajo funkcijo sklepov in pomagajo zmanjšati vnetje, sta zelo priljubljena pri ljudeh in hišnih ljubljenčkih. Glukozamin za psa se navadno predpiše psom po prestali operaciji sklepov in tistim, ki jih pestijo težave s hrbtenico. Čeprav v določenih primerih ni dovolj močan, da bi bil edino zdravljenje v kasnejši bolezni, so odličen dodatek k drugim zdravljenjem in lahko pomaga upočasniti degeneracijski proces v vnetih sklepih. Obstaja veliko blagovnih znamk v različnih oblikah, od aromatiziranih tablet do tekočin, in večina je na voljo v prosti prodaji.

Med najbolj priljubljena nesteroidna protivnetna zdravila (NSAIDs) spadajo Rimadyl, Deramaxx, Previcox, Metacam in Zubrin. Čeprav je včasih najbolj »enostavno in hitro« poprositi veterinarja za enega od naštetih zdravil, treba je vedeti, da NSAIDs niso brez stranskih učinkov in je potreben posvet z veterinarjem. Namreč vaš veterinar bo želel redno spremljati krvno sliko vašega hišnega ljubljenčka, da ne bi prišlo do okvar delovanja jeter in ledvic.

In še en hiter nasvet! Vsekakor svojemu psu ne dajajte zdravil, ki so namenjeni ljudem! Niso tako učinkoviti pri psih kot pri ljudeh in nosijo tveganje za nekatere zelo resne neželene učinke.


Za artritis in displazijo kolkov
čudežnega zdravila ni, imamo pa naraven glukozamin za pse!

Glukozamin za pse je najučinkovitejši v zgodnjih stadijih oz. pri prvih znakih artritisa.

Z razliko od nesteroidnih protivnetnih zdravil pa je glukozamin naraven ter relativno varen hondroprotektiv, ki ne povzroča stranskih učinkov v primerjavi z analgetiki in anti-inmflamatiki.

Kot sem že uvodoma omenila glukozamin je naravno prisoten v hrustancu ter sinovialni tekočini sklepov in pomaga pri izgradnji sklepnega vezivnega tkiva. S staranjem se tudi hrustanec bolj obrablja in z vključevanjem glukozamina v prehrano lahko znatno izboljšamo njegovo obnovo. S tem lajšamo bolečine in obenem povečamo gibljivost psov, ki trpijo za artritisom.

Glukozamin za pse je najučinkovitejši v zgodnjih stadijih oz. pri prvih znakih artritisa. Za dodatno podporo pri lajšanju simptomov artritisa lastnikom psov priporočamo dodajanje hondroitina, MSM-a, vitaminov C in E ter zelišč juke in bromelije, saj povečujejo učinkovitost.

Preden primerjate različne izdelke z glukozaminom, je pomembno vedeti  kaj več o sami kvaliteti, načinu doziranja in ceni. Na izbiro so tri vrste, in sicer glukozamin HCL, 2KCL in sulfat. Med njimi sta HCL and glukozamin sulfat cenovno najbolj dostopna in učinkovita.

Pozitivni učinki glukozamina na naše ljubljenčke

Kako je glukozamin za pse lahko koristno in učinkovito prehransko dopolnilo? Namreč z dodajanjem takšnega dodatka v redno prehrano lahko podpremo zdravje našega kosmatinca in mu pomagamo pri:

 • Ohranjanju zdravih sklepov: Z dodajanjem glukozamina za pse pomagamo pri vzdrževanju zdravega hrustanca ter zmanjševanju vnetij. Sploh pri starejših psih je to še posebej pomembno, saj sklepi s starostjo izgubljajo svojo vitalnost.
 • Lajšanju bolečin: Zaradi analgetičnih učinkov lahko glukozamin za pse pomaga pri zmanjševanju nelagodja in bolečine, ki se pogosto pojavljata zaradi težav s sklepi. Z njegovo pomočjo lahko ohranjamo zdravo gibljivost in kakovostno življenje našega kužka.
 • Boljši gibljivosti: Z redno uporabo glukozamina lahko pomagamo izboljšati gibljivost sklepov in mišic ter preprečimo togost, ki ovira normalno gibanje. Tako podporo še posebej potrebujejo bolj aktivni in starejši psi.
 • Rehabilitaciji: Ob poškodbah sklepov in po različnih operacijah lahko glukozamin za pse pomaga pri obnavljanju hrustanca ter pomaga pri celjenju poškodovanih tkiv, kar pripomore k hitrejšemu okrevanju.
 • Splošnem zdravju: Glukozamin za pse je lahko koristno prehransko dopolnilo tudi za pse, ki nimajo težav s sklepi. Pomaga namreč pri ohranjanju zdravja vezivnih tkiv, koristno učinkuje na zdravje dlake in kože ter spodbuja zdravo prebavo.

Poglejte si ponudbo v naši spletni trgovini in izberite pravi izdelek za svojega štirinožca!

Kako dozirati glukozamin za pse?

 
 • Teža psa je glavni faktor pri odmerjanju količine. In največkrat je tako, da je potrebno odmerjeni tretma vzdrževati do konca življenja. Čudežnega zdravila ni.
 • Dnevno dozo je priporočljivo razdeliti enakomerno na dva dela, se pravi na vsakih 12 ur.
 • Na samem začetku jemanja lahko za nekaj tednov doziranje podvojimo, da pridemo do hitrejšega olajšanja bolečin. Ko se pes lahko spet normalno giblje brez problemov pa doziranje zmanjšamo na priporočeno standardno količino.
 • Če se simptomi ponovno poslabšajo, največkrat veterinarji priporočajo, da se doziranje ponovno poviša.
 • Priporočeno je, da se dopolnilo jemlje skupaj z manjšimi koščki mesa ali sira.
 • Tekoči glukozamin se lahko zmeša z mokro ali suho hrano, da se izboljša in prikrije njegov okus.

V obdobju od 14 dni do 4 tednov po pričetku terapije se gibanje ter hoja psa izboljšata.

Vsekakor vedno svetujemo pred pričetkom uporabe glukozamina posvetovati se z veterinarjem, še posebej če ima pes težave s kožo ali občutljiv želodec.

Kot rečeno obstaja več pristopov kako umiliti težave artritisa (od pravilnega življenjskega stila kot so gibanje, prehranjevanje do zdravljenja), in najuspešnejši smo pri temu, če združimo več pristopov hkrati. Z upoštevanjem navodil veterinarja in svojo zavezo lahko veliko storite za izboljšanje kakovosti življenja svojega artritičnega hišnega ljubljenčka!

V naši spletni trgovini boste našli vsekakor le samo najboljše izdelke! Izbira med njimi nikakor ne more biti zgrešena 🙂 Idealna je seveda kombinacija večih izdelkov in sicer Cortaflex (glukozamin)Inflamex (protibolečinsko)Dorwest Omega 3 olje.

Če pa še niste pripravljeni narediti takšen korak, potem naj bo ta vsaj Cortaflex za začetek vaše poti 🙂

Veselimo se vaše povratne informacije o napredku in pozitivnem delovanju.

Samo najboljše za sklepe

(8)

Inflamex sirup -naravni analgetik za pse

Original price was: €41.99.Current price is: €37.99.

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 46.99.

Call Now Button