Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Glukozamin za psa||

Glukozamin za pse kot pomoč pri lajšanju težav z artritisom in bolečinami v sklepih

Glukozamin za pse je naravno prehransko dopolnilo, ki pripomore k lajšanju bolečin pri psih, ki trpijo za artritisom ter jim pomaga pri obnovi hrustanca v sklepih.

Naši ljubi psi prepogosto postanejo gibalno ovirani zaradi utrujajočih bolezni kot so osteoartritis ali displazija kolkov. Po zadnjih podatkih naj bi v ZDA pasji artritis prizadel 8 mіlijonov psov, večina v starostni skupini od 7 let naprej. Zahvaljujoč napredkom v veterinarski medicini in živalski prehrani pa lahko sedaj psi z artritisom živijo dlje ter bolj kakovostno zahvaljujoč glukozaminu.

S pravim odmerkom glukozamina bomo pomagali, da bo kuža lažje stal, hodil ter se vzpenjal po stopnicah. Simptomi različnih pasjih obolenj kot so osteoartritis, displazija kolkov in artritis se lahko v veliki meri odpravijo s primernim doziranjem glukozamina. Posledično se tudi odpravlja utrujenost ter učinkuje krepilno na sklepe in celotno okostje.

Kako deluje glukozamin za pse?

Prehransko dopolnilo glukozamin za pse poveča količino naravno ustvarjenega glukozamina prisotnega v sinovialni tekočini ter hrustancu. Po zaužitju in absorbciji, ko glukozamin za pse doseže sklepne okončine, le tem pomaga pri izgradnji in obnovi vezivnega  tkiva in deluje protivnetno.

Hrustanec, katerega gradnik je tudi glukozamin, je podporno tkivo v sklepih, ki pripomore k prožnemu gibanju. S staranjem je poraba glukozamina hitrejša kot pa ga je telo sposobno ponovno ustvariti in to privede do obrabe hrustanca v sklepih in posledično do diagnoze artritisa.

Psi ne morejo izraziti bolečine na način kot to lahko storijo ljudje zato je pomembno, da se tega zavedamo in jemljemo resno vsakršne znake, ki kažejo na to, da kužek trpi. Z uživanjem glukozamina v obliki prehranskega dodatka zagotovimo potrebno količino in preprečimo boleče ѕimptome sklepnih obolenj.

Glukozamin za pse kot alternativa zdravljenju s protibolečinskimi zdravili?

Čeprav se simptomi artritisa lahko zdravijo z anti-inflamacijskimi zdravili ali s protibolečinskimi zdravili kot so kortikosteroidi in aspirin ali ibuprofen, pa imajo le te lahko usodne stranske učinke, če jih uporabljamo brez nadzora veterinarja.

Rimadyl- eden od bolj priljubljenih protibolečinskih zdravil za pse

Dopolnilni dodatki, kot so glukozamin in hondroitin sulfat, podpirajo funkcijo sklepov in pomagajo zmanjšati vnetje, so zelo priljubljeni pri ljudeh in hišnih ljubljencih. Glukozamin za psa se navadno predpiše psom po prestali operaciji sklepov in tistim, ki jih pestijo težave s hrbtenico. Čeprav v določenih primerih ni dovolj močan, da bi bil edino zdravljenje v kasnejši bolezni, so odličen dodatek k drugim zdravljenjem in lahko pomaga upočasniti degeneracijski proces v vnetih sklepih. Obstaja veliko blagovnih znamk v različnih oblikah, od aromatiziranih tablet do tekočin, in večina je na voljo v prosti prodaji.

Med najbolj priljubljena nesteroidna protivnetna zdravila (NSAIDs) spadajo Rimadyl, Deramaxx, Previcox, Metacam in Zubrin. Čeprav je včasih najbolj »enostavno in hitro« poprositi veterinarja za enega od naštetih zdravil, treba je vedeti, da NSAIDs niso brez stranskih učinkov in je potreben posvet z veterinarjem. Namreč vaš veterinar bo želel redno spremljati krvno sliko vašega hišnega ljubljenčka, da ne bi prišlo do okvar delovanja jeter in ledvic.

In še en hiter nasvet! Vsekakor svojemu psu ne dajajte zdravil, ki so namenjeni ljudem! Niso tako učinkoviti pri psih kot pri ljudeh in nosijo tveganje za nekatere zelo resne neželene učinke.

 

Za artritis in displazijo kolkov čudežnega zdravila ni, imamo pa naraven glukozamin za pse!

Glukozamin za pse je najučinkovitejši v zgodnjih stadijih oz. pri prvih znakih artritisa.

Z razliko od nesteroidnih protivnetnih zdravil pa je glukozamin naraven ter relativno varen hondroprotektiv, ki ne povzroča stranskih učinkov v primerjavi z analgetiki in anti-imflamatiki.

Kot sem že uvodoma omenila glukozamin je naravno prisoten v hrustancu ter sinovialni tekočini sklepov in pomaga pri izgradnji sklepnega vezivnega tkiva. S staranjem se tudi hrustanec bolj obrablja in z vključevanjem glukozamina v prehrano lahko znatno izboljšamo njegovo obnovo. S tem lajšamo bolečine in obenem povečamo gibljivost psov, ki trpijo za artritisom.

Priporočamo predvsem glukozamin za pse v tekočini. Tekoči glukozamin ali sirup se hitreje in bolje absorbira kot pa tisti v obliki tablet, ima dolgotrajnejši učinek in je tudi bolj preprost za uporabo, saj se z lahkoto pomeša med običajen pasji obrok.

Glukozamin za pse je najučinkovitejši v zgodnjih stadijih oz. pri prvih znakih artritisa. Za dodatno podporo pri lajšanju simptomov artritisa lastnikom psov priporočamo dodajanje hondroitina, MSM-a, vitaminov C in E ter zelišč juke in bromelije, saj povečujejo učinkovitost.

Preden primerjate različne izdelke z glukozaminom, je pomembno vedeti  kaj več o sami kvaliteti, načinu doziranja in ceni. Na izbiro so tri vrste, in sicer glukozamin HCL, 2KCL in sulfat. Med njimi sta HCL and glukozamin sulfat cenovno najbolj dostopna in učinkovita.

Kako dozirati glukozamin za pse?

  • Teža psa je glavni faktor pri odmerjanju količine. In največkrat je tako, da je potrebno odmerjeni tretma vzdrževati do konca življenja. Čudežnega zdravila ni.
  • Dnevno dozo je priporočljivo razdeliti enakomerno na dva dela, se pravi na vsakih 12 ur.
  • Na samem začetku jemanja lahko za nekaj tednov doziranje podvojimo, da pridemo do hitrejšega olajšanja bolečin. Ko se pes lahko spet normalno giblje brez problemov pa doziranje zmanjšamo na priporočeno standardno količino.
  • Če se simptomi ponovno poslabšajo, največkrat veterinarji priporočajo, da se doziranje ponovno poviša.
  • Priporočeno je, da se dopolnilo jemlje skupaj z manjšimi koščki mesa ali sira.
  • Tekoči glukozamin se lahko zmeša z mokro ali suho hrano, da se izboljša in prikrije njegov okus.

V obdobju od 14 dni do 4 tednov po pričetku terapije se gibanje ter hoja psa izboljšata.

Vsekakor vedno svetujemo pred pričetkom uporabe glukozamina posvetovati se z veterinarjem, še posebej če ima pes težave s kožo ali občutljiv želodec.

Obstaja več pristopov kako umiliti težave artritisa (od pravilnega življenjskega stila kot so gibanje, prehranjevanje do zdravljenja), in najuspešnejši smo pri temu, če združimo več pristopov hkrati. Z upoštevanjem navodil veterinarja in svojo zavezo lahko veliko storite za izboljšanje kakovosti življenja svojega artritičnega hišnega ljubljenčka!

O delovanju našega preparata Cortaflex pa se boste sami prepričali 🙂

Call Now Button