Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

 

Kako ohladiti psa pri visokih poletnih temperaturah?

Obstaja več tehnik in nasvetov kako ohladimo svojega hišnega ljubljenčka. Klima je tako za ljudi kot tudi za pse najhitrejša ali pa tudi najbolj priročna rešitev za ohladiti razgreti pasji organizem. Toda ker nimamo vsi in v vseh prostorih klimo, pa tudi ni najbolj zdravo, da bi se ves čas zadrževali v klimatiziranih prostorih, iščemo rešitve brez klime. Najbrž tudi sami imate nekaj praktičnih izkušenj kako ohladiti psa, pa poglejmo kaj lahko sami storimo. No, pa naj spomnim, da ljudje imamo zmotno prepričanje, da si bo pes sam poiskal najbolj hladno mesto ali senco za ohladitev. Mi moramo poskrbeti, da ohladimo psa.

 

1.Ustrezna pasja higiena

V poletnem času bomo nekoliko več pozornosti posvetili našemu kosmatemu prijatelju, da bo pravilno pristrižen. Se vsekakor strinjamo, da pod gosto in dolgo dlako poleti mora biti psu kar vroče. No, nekaterim psom sicer dlaga služi tudi kot izolator pred vročino. Če je vaš kuža med tistimi, ki težje prenašajo vročino, striženje bo pomagalo, da lažje zadihajo. Redno strižite svojega ljubljenčka, pa spet le ne prekratko, da ne bo prejel sončnih opeklin!. Pazite je torej potrebno tudi na zaščito pred soncem.

 

2. Ohladitev psa z vodo

Verjamem, da se boste vsi strinjali, da je voda idealna za ohladitev. Seveda, če jo vaš pes ima rad. Če le lahko svojemu psu omogočite kopanje v kakšni reki, jezeru, morju ali pa bazenu. Skupna zabava v vodi ali pa škropljenje z vodo je lahko sila zabavno, sploh otrokom.

Psa lahko tudi bolj pogosto stuširate v domači banji. Instant rešitev je tudi dajanje hladnih/mokrih obkladkov na psa, verjetno v ta namen lahko izkoristite brisačo ali majico, ki jo ožamete v hladni vodi in jo položite na vašega kosmatinca. Obstaja pa tudi nekaj komercialnih pripomočkov, ki vam bodo to delo olajšali. Na tržišču obstajajo hladilni plaščki, hladilne rutke in hladilne blazine za pse.

Naša hladilna blazina za psa Canine Cooler je pionir v svojem segmentu, obstaja že več kot 10 let in je še vedno v samem vrhu glede originalnega in tehnološkega delovanja. Deluje brez elektrike, na principu vode (ob aktivaciji se le enkrat vlije večja količina vode), vsebuje spominsko peno in je zato ne samo odlična hladilna blazina za pse temveč tudi zelo mehko in prijetno ležišče.

Mogoče ste jo tudi že opazili v Sloveniji pri svojemu veterinarju na ordinacijski mizi?!

Več o naši hladilni podlogi Canine Cooler pa na naslednji povezavi.

Call Now Button