(10 mnenj strank)

Cortaflex za konje- HA Super Fenn Super Strength

105.99356.99

Odlična kombinacija Cortaflex-a (Super Strength) in Super Fenn-a. 

Kombinacija je odlična tako za tekmovalne kot za rekreativne konje, kajti s Super Fennom zmanjšamo vsakodnevna vnetja od udarcev in s Cortaflex High Strength-om povečamo vsakodnevno gibljivost.

 

Počisti

Equine Cortaflex® HA Super Fenn Super Strength ™ vsebuje bosvelijo, silicij, juko, MSM

Cortaflex za konje podpira optimalno mobilnost sklepov tekmovalnih konj.

To je varna in naravna alternativa za zdrave sklepe in podporo mobilnosti.

Ta edinstvena mešanica sestavin Cortaflex za konje vključuje:

 • Kolagen – pomembna spojina, ki je potrebna za izdelavo matriksa hrustanca na vodni osnovi, ki mu daje moč in elastičnost. (Uporabljamo trajnostni in etični vir morskega kolagena.)
 • Hialuronsko kislino – ključna sestavina vitalne sklepne tekočine, ki maže sklep in deluje tudi kot amortizer.
 • Aminokisline, ki zagotavljajo gradnike za proizvodnjo amino sladkorjev, kot je glukozamin. Imajo pomembno vlogo v procesu obnove hrustanca.
 • Ključne minerale v sledovih: mangan, silicij in baker. Imajo pomembno vlogo pri proizvodnji strukturnih spojin, kot so hondroitin, kot tudi pri proizvodnji kolagena in hialuronske kisline.
 • Vključen je tudi MSM, ki zagotavlja biološko dostopen vir žvepla, ki podpira vezi z vsebnostjo žvepla v hrustančnem matriksu.
 • Rastlinski izvlečki bosvelije in juke zagotavljajo antioksidante in druge pomembne fitokemikalije, ki podpirajo zdravje in udobje sklepov.

Cortaflex je št.1 med dodatki za sklepe.

Prodanih je bilo več kot 2 milijona flašk!

Cortaflex predstavlja naslednjo generacijo naravnih izdelkov za podporo sklepom.

Cortaflex omogoča gradnike za naravno podporo sklepom.

Cortaflex® HA Super Strength z dodatkom Super Fenn, ki je naravni anti-inflamatorik.

Posebej oblikovan za tekmovalne konje ali tiste z visoko delovno obremenitvijo (kot policijski konji mesta London) in za tiste, ki imajo prekomerno obrabo na sklepih.

Na voljo pakiranja 1ltr (zadostuje za 2 meseca po 15ml dnevno za cca. 500 kg konja) ali 5ltr (za cca. 11 mesecev).

Kako Equine America Cortaflex za konje deluje?

Telo samo tvori glukozamin in hondroitin, ki igrata pomembno vlogo pri popravilu in vzdrževanju sklepnega tkiva- hrustanca in sklepne tekočine.

Ker hrustanec ni neposredno povezan s krvnimi žilami, težko dobi vse hranilne snovi, ki jih hrustanec potrebuje za dobro zdravje.

Da bi hranilne snovi prešle celične stene in koristile sklepom, morajo biti dovolj majhne. Cortaflex je zasnovan na teoriji, da manjše molekule lažje prehajajo celične stene kot velike.

Ker večjih molekul hondroitina in glukozamina telo ne more učinkovito izrabiti, saj je njihovo prehajanje iz krvnega obtoka omejeno, se v Cortaflexu nahajajo manjše molekule (mikro), ki zelo učinkovito prehajajo iz krvnega obtoka v mehko sklepno tkivo.

To je zelo pomembno, saj se velike molekule hondroitina in glukozamina, ki so praviloma prisotne v ostalih prehrambenih dodatkih te vrste, bistveno slabše vsrkajo.

Equine America Cortaflex in hialuronska kislina

Cortaflex je ojačan s hialuronsko kislino (HA) za še boljše delovanje na sklepe, zlasti za tiste ki beležijo prekomerno obrabo sklepov.

Hialuronska kislina je osnovna sestavina mazila v sklepih oz. sklepne tekočine sesalcev, ki obnavlja visokoelastične lastnosti sklepne tekočine in izboljša gibljivost sklepov.

HA se tradicionalno dobiva iz kolagena tipa II, ki izvira iz petelinje rdeče rože, ki ima visoko molekulsko težo do šest milijonov daltonov.

Ta oblika HA se je izkazalo za zelo učinkovito za vbrizgavanje, vendar ne dosega visoke stopnje absorbcije kadar se jemlje oralno zaradi velike molekulske velikosti.

Hialuronska kislina uporabljena v Cortaflex za konje je rastlinskega izvora in ima molekulsko maso manj kot 50.000 daltonov.

Verjame se, da se ta bolj hitro absorbira in zagotavlja hialuronsko kislino v sklepih na neinvaziven način.

Raziskave- klinični dokazi!

Equine America Cortaflex za konje je edini dodatek za sklepe, ki ima klinično dokazano delovanje v dvojno slepi študiji gibanja tarzalnega sklepa!

Strogi preizkus so izvedli na College of Veterinary Medicine na Michigan univerzi, eni od vodilnih institucij na svetu na področju raziskav o konjih.

Za razliko od bolj subjektivnih raziskovalnih pristopov v večini poskusov na konjih, študija uporablja najbolj napredne tehnike kinetične analize za objektivno in natančno merjenje hoje konja.

Te tehnike so nedvomno dokazale učinke delovanja dopolnila torej Cortaflexa. Rezultati so bili predstavljeni ameriškemu združenju veterinarjev za konje American Association of Equine Practitioners (AAEP).

Klinična študija (“double blind” študija neovisnih raziskovalcev z Michigan State University).

Cortaflex HA Super Fenn Super Strength sirup za konje

Dopolnilna krmna mešanica za tekmovalne konje za podporo sklepom in vzdrževanje, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila:

 • povprečno 500 kg težkega konja pri težkem delu hranite 30 ml na dan.
 • Za vzdrževanje 15 ml na dan. Največ 30 ml na dan.

Dodatki (na liter): nutritivni dodatki: vitamini: vitamin B6 (3a831) 250 mg; elementi v sledovih: mangan (3b504 manganov kelat aminokislin hidrata) 1660mg, baker (3b414 bakrov (II) kelat glicin hidrata) 800 mg, senzorični dodatki: 2b bosvelija serata 15000mg, 2b juka (Yucca Schidigera) 16.5mg, 2b17034 glicin 9000mg.

Sestava: voda, kvas (njihovi deli), metilsulfonilmetan (MSM) (8,3%), kolagen (morski), hialuronska kislina (0,14%).

Analitske sestavine: vlaga 70,76%,  surovi protein 8,0%,  surova vlakna  <1,0%,  surova olja in maščobe  <1,0%,  surovi pepel <1,0%,  natrij <1,0%, glutaminska kislina 0,9%.

CORTAFLEX HA SUPER FENN SUPER STRENGTH prašek za konje

Navodila za hranjenja: Za 500kg konja v težkem delu 15 g na dan, vzdrževanje hranite 7,5g na dan. Največ dovoljeno 15g na dan. Cca. 7,5g merica priložena.

Dodatki (na kg): tehnološki dodatki: monosilicijeva kislina E551a 2500mg, nutritivni dodatki: mangan (3b506 Mangan-kelat glicin hidrata) 3333mg; baker (3b413 bakrov (II) kelat glicin hidrata) 1667mg; vitamin B6 (3a831 piridoksin hidroklorid) 500 mg; senzorični dodatki: glicin 3121mg, glutaminska kislina 7350mg, bosvelija 30,000mg.

Sestava: dekstroza, metilsulfonilmetan (MSM) (16,7%), kalcijev karbonat, sirotkine beljakovine, kolagen (morski) 2,4%, repično olje, hialuronska kislina (0,27%). Analitske sestavine: surove beljakovine 7,1%, surova olja in maščobe 0,5%, natrij 0,02%, surove vlaknine 0,6%, surovi pepel 6%.

Izključno za živali (ni primerno za ovce). Hraniti v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otrok in zaščiteno pred direktno sončno svetlobo. Ne uporabljajte v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvajalec: Equine America (UK) LTD. Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o. T: 041 817 036

Pakirano v embalaži: 1ltr ali 500g (zadostuje za 2 meseca), 5ltr (za cca. 11 mesecev).

10 mnenji za Cortaflex za konje- HA Super Fenn Super Strength

 1. rajko.humar (preverjena stranka)

  Rajko Humar
  Cortaflex uporabljam pri starejšem konju že 5 sezono v jeseni opravim kuro in konju neverjetno izboljša gibljivost predvsem zadnjih nog. Ko sem videl da deluje na konju sem izdelek probal tudi na sebi in verjemite deluje tako na konju kot na ljudeh

 2. Helena (preverjena stranka)

  Cortafleks dejansko deluje ,,, hvala za priporočilo.

 3. NN (preverjena stranka)

  Hvala tetraktis za tako odlicen izdelek!
  Pri svojem 16letnem konju sem opazila, da veliko bolj sproščeno teče ter ima veliko bolj elastičen skok!
  Priporočam!

 4. Gregor Schweitzer (preverjena stranka)

  Moram povedat da Cortaflex deluje… Neverjetna razlika! Ampak se opazi že če samo kak dan pozabim dat ♂️
  Ko redno dobiva, gospodic kar lepo preskakuje trak do drugih konj. Tak bajsek je postal, kilazo je zacel pridobivat po Cortaflexu. Izgleda ga ni vec bolelo in je zacel delat na masi. Veliko bolj zivahen in poln zivljenja je sedaj 🙂

 5. Uroš Predan (preverjena stranka)

  Za preventivo sklepov uporabljam CORTAFLEX HA SUPER FENN, ker se je pokazal tud kot izjemen proizvod.
  Namreč po operaciji čipa v biceljnem sklepu, je konj po 4 mesecih po operaciji že zmagoval, Konj uspešno tekmuje v AT in IT. Toplo priporočam vsem, ki želijo dobro svojim konjem in seveda veselje ob dobrih rezultatih na tekmovanjih.

 6. Ana (preverjena stranka)

  Zelo zadovoljna. Po nasvetu ga.Nataše sem za svojo 24 letno kobilo izbrala Cortaflex super fen in že vidim rezultate-kobila se lažje in bolj sproščeno giba.
  Hvala!

 7. Sanda Bjelić (preverjena stranka)

  Sem zelo zadovoljna in pri moji kobili so se zelo hitro pokazali prvi učinki. Kobila ne šepa več in znova se udeležujeva tekmovanj. Prav z veseljem priporočam dalje!

 8. Nika Rogič (preverjena stranka)

  Uporabljala sem Cortaflex pri konju, ki je imel težave s sklepi in konj je s pomočjo Cortaflexa normalno funkcioniral.

 9. Janez Potrč (preverjena stranka)

  Redno nabavljam Cortaflex za 3 konja, konje imam redno v treningih in na tekmovanjih in menim, da glukozamin moram kar redno davati. Cortaflex pa je najboljši i zato 5 zvezdic.

 10. Irena Ščap (preverjena stranka)

  Od Equine America izdelkov najboljši mi je Tye-gard za podporo mišicam, ter v poletnem času Propell, in pa seveda Cortaflex za podporo sklepom. Posebnost izdelkov Equine America je da dejansko delujejo. Izdelke Equine America redno uporabljam približno že 3 leta, pri 5 konjih. Vsem konjem 2x letno naredim kuro za sklepe, tisti ki so v treningu redno dobivajo tyegard, v poletnem času pa še propell in vitamin c.

Podaj mnenje
Počisti