(2 mnenji strank)

Čiri pri konjih? Preizkusi Uls Gard pelete!

51.99281.99
 • naravna podpora za zdravje in udobje v prebavnem traktu (kalcij, magnezij, lecitin, pektin, glicin),
 • ključne sestavine za pomiritev želodčne stene (aloe vera, korenina belega sleza, sladki koren),
 • beta glukani iz visoko nukleotidnih kvasovk v podporo zdravi želodčni sluznici,
 • osnova iz lucerne in soje zagotavlja zaščitno podlogo iz vlaknin.
Počisti

Čiri pri konjih? Preizkusi Uls Gard pelete za popolno zdravje želodca.

Čiri pri konjih so veliko bolj prisotni kot si predstavljamo. Namreč konji so zasnovani tako, da se krmijo oz. se pasejo do 16 ur na dan. To pomeni, da morajo nenehno izločati kislino, da pomagajo prebaviti ta, skoraj stalni vir hrane, ki vstopa v njihov želodec. Pašni konj bo na dan ustvaril tudi do 9 litrov sline, ki poleg navlažitve živil deluje tudi kot blažilec in nevtralizira kislino.

Poleg tega fizična prisotnost hrane v želodcu deluje kot zaščitna “preproga” ali ovira in pomaga preprečevati uhajanje kisline na zgornja, nezaščitena področja želodca. Torej, če je dostop do krme (pašniki, seno) omejen, se kislina še naprej proizvaja in z omejenim časom žvečenja nastaja manj sline, da se kislina nevtralizira.

Spodnji del želodca (območje žlez), kjer nastaja kislina, je naravno zaščiten, vključno s proizvodnjo sluznice in izločanjem bikarbonata. Vendar zgornji del želodca (skvamozno področje) nima take zaščite. Če konj dela pretežno s praznim želodcem (kasa, galopira, skače ali če celo samo napne trebušne mišice), lahko ta kislina uhaja in pride do nezaščitenega predela želodca. Hrana tam ne ostane zelo dolgo. Zato lahko tudi kratka obdobja čez dan brez dostopa do krme povzročajo težave.

Kako Uls Gard peleti delujejo!

Uls Gard peleti vsebujejo ključne sestavine, ki pomagajo pri podpori zdravju želodca, vključno s pektini, lecitinom, aloe vero, slezovo korenino, glicinom in sladkim korenom.

 • Kalcij in magnezij s počasnim sproščanjem iz morskih alg pomagata ohranjati zdrav pH črevesja.
 • Beta glukani iz visoko nukleotidnega kvasa podpirajo viskoznost želodčne vsebine in pomirjajo želodčno steno.
 • Narejeno na okusni bazi iz lucerne ter soje, da se zagotovi zaščitna podloga iz vlaknin in da zagotovi dodatno blaženje.

Poleg omejenega dostopa do krme obstajajo še drugi dejavniki, za katere poročajo, da povečujejo pojavnost in resnost želodčnih težav.

Čiri pri konjih nastanejo tudi zaradi:

 • stresa – dokazano je, da socialni stresorji, kot so nekompatibilna čreda ali pa stalno rangiranje, povečujejo tveganje za razjede,
 • diet z visoko vsebnostjo škroba – lahko povzročijo povečano tvorbo hlapnih maščobnih kislin v želodcu, kar lahko posledično povzroči nepravilnosti pri prenosu natrija, ki vodi do poškodb celic v želodcu,
 • omejenega dostop do naravnih antioksidantov iz trave,
 • intenzivnih treningov in tekmovanj ter pogostih potovanj, zlasti dolge razdalje.

“Z Uls gard peleti imamo res super izkušnje. Po najinem mnenju bi Uls gard za konje moral dobivati vsak konj, vsaj parkrat v življenju. Ljudje se niti ne zavedamo, koliko konj ima težave z želodcem. Do prvega leta vsaj 60%, pravijo znanstvene raziskave. Zavedamo se, da je konj občutljiva žival in da vsak  dogodek lahko vpliva stresno nanj. Zato v našem hlevu večini konj dajemo Uls gard za konje, nekaterim tudi preventivno. Uporabimo ga ob odstavitvi žrebet, menjavi okolja, prehrane, pri prevozu, v obdobjih zahtevnejših treningov itd. Uporabimo ga tudi pri konjih, ki nam nekaj ‘ne štima’ – se ne poredijo, so sitni med hranjenjem, imajo nepojasnjene kolike. Starejši konj, ki je imel vsak teden kolike jih po 8 mesečni kuri z Uls gard sirupom ni imel nikoli več. Resnično je to produkt, ki deluje in za katerega menimo, da mora biti vedno prisoten v hlevu.” Sara in Gal Grahelj

Napredna in učinkovita formulacija v obliki peletov pomaga ohranjati zdravje in udobje v prebavilih. Uls Gard peleti so enostavni za krmljenje, tudi za izbirčne jedce. Primerno za žrebeta, krmi se z manjšo količino produkta.

Uls gard peleti -prehranski dodatek za podporo delovanju želodca in prebavnega sistema konj in žrebet pri napornem delu (čiri pri konjih), kot del uravnovetežene prehrane.

Navodila za uporabo:

 • za 500kg konja; 100g na dan (lahko ga razdelimo na dva obroka).
 • Največ 200g na dan, če je potrebno.

Priložena mera 50g (približno).

Dodatki: tehnološki dodatki: 1c322i lecitin 15.125mg, diatomejska zemlja (prečiščena) E551c 25.000mg.

Senzorični dodatki: glicin (2b17034) 5.000mg, mešanica aromatičnih spojin.

Sestava: sojine luščine (iz gensko spremenjenih virov), pšenična krma, sušena lucerna, maerl, jabolčni pektin, magnezijev oksid, kvasni izdelki, sojino olje (iz gensko spremenjenih virov), koreninski prah Althaea Officinalis (slez), posušena korenina sladkega korena.

Analitične sestavine: surove beljakovine 11,0%, surova maščobe 4,3%, natrij 0,3%, magnezij 2,3%, surove vlaknine 17,7%, surovi pepel 24,1%, kalcij 5,0%.

2 mnenji za Čiri pri konjih? Preizkusi Uls Gard pelete!

 1. Sara in Gal Grahelj  (preverjena stranka)

  Z Uls-guardom imamo res super izkušnje. Po najinem mnenju bi Uls gard za konje moral dobivati vsak konj, vsaj parkrat v življenju. Ljudje se niti ne zavedamo, koliko konj ima težave z želodcem- do prvega leta vsaj 60%, pravijo znanstvene raziskave. Zavedamo se, da je konj občutljiva žival in da vsak  dogodek lahko vpliva stresno nanj. Zato v našem hlevu večini konj dajemo Uls gard za konje, nekaterim tudi preventivno. Uporabimo ga ob odstavitvi žrebet, menjavi okolja, prehrane, pri prevozu, v obdobjih zahtevnejših treningov itd. Uporabimo ga tudi pri konjih, ki nam nekaj ‘ne štima’ – se ne poredijo, so sitni med hranjenjem, imajo nepojasnjene kolike. Starejši konj, ki je imel vsak teden kolike jih po 8 mesečni kuri z Uls gard sirupom ni imel nikoli več. Resnično je to produkt, ki deluje in za katerega menimo, da mora biti vedno prisoten v hlevu.

 2. Darja Krelj (preverjena stranka)

  Izpostavila bi predvsem naslednje izdelke: TYE Gard, Propell, Uls gard, Drink More in MSM. Te izdelki moji konji dobivajo vsakodnevno. Največja težava naših konj v današnjem času so ulkusi želodca. Od tu se težave nadaljujejo z dehidracijo, uriniranjem in metabolizmom mišic. Se pravi če je ena stvar rahlo oslabljena povleče cel kup stvari za sabo.

Podaj mnenje

Morda vas tudi tole zanima...

Počisti