(0 mnenj strank)

Tekoči elektroliti za konja Apple Lytes

20.9963.99

Apple Lytes elektroliti so skrbno narejeni za nadomestitev ključnih elektrolitov in spodbujanje pitja, da preprečijo dehidracijo ter ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih.

Pakiranje 1 ltr.

 

Počisti

Tekoči elektroliti za konja Apple Lytes

Tekoči elektroliti za konja so odlični za nadomestitev izgubljenih elektrolitov ter zato da spodbudimo pitje. Nadomestitev elektrolitov je pomembna za vse konje in ponije, ki se potijo ter tako ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih.

Povečanje telesne temperature, bodisi zaradi vadbe, potovanja ali visoke okoljske temperature, povzroči potenje konja. Potenje oz. izhlapevanje tega znoja pomaga konju, da se ohladi in uravnava telesno temperaturo.

Ampak potenje povzroča izgubo tekočine, skupaj z izgubo telesnih soli, imenovanih elektroliti, ki jih vsebuje znoj. Torej ob vsakodnevnem fizičnem delu in potenju konj izgublja vitalne elektrolite in mineralne soli.

Tako konj z zmernim delom, v kasu ali galopu, lahko izgubi kar 5-7 litrov tekočine in 50-70 g elektrolitov v eni uri. Kar se bo povečevalo seveda z naraščanjem intenzivnosti ali trajanja vadbe, in še več, če je vreme vroče in vlažno!

Pomembni elektroliti za konje so: natrij in klorid, kalij, kalcij in magnezij

Elektroliti igrajo ključno vlogo pri krčenju mišic, delovanju živčnega sistema in ohranjanju ravnotežja tekočin okoli celic.

In kar je zelo pomembno, koncentracija natrija uravnava odziv konja na žejo. To je še posebej opazno, ko lahko znatna izguba elektrolitov dejansko zmanjša željo konja po pitju. Tako če izgubi veliko količino tekočine je v nevarnosti, da postane dehidriran.

Izgubljene elektrolite pri manjšem delovnem naporu lahko nadomestimo s soljo (natrijev klorid). Toda ob intenzivnejšem vsakodnevnem fizičnem naporu moramo konju zagotoviti zadostno količino elektrolitov. Če izgubljene tekočine in elektrolitov ne nadoknadite, bo konj začel trpeti zaradi dehidracije. Le ta pa bo vplivala na performans in povzročila simptome utrujenosti in zmanjšane tolerance za vadbo. Še več, dehidracija konja lahko vodi do tudi bolj resnih bolezni, ki vplivajo na mišice in uspešnost.

Tekoči elektroliti za konja Apple Lytes so skrbno narejeni za nadomestitev ključnih elektrolitov in spodbujanje pitja, da preprečijo dehidracijo ter ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih.

Ker znoj konja vsebuje višjo koncentracijo natrija in klorida kot njegove druge telesne tekočine, je pomembno, da so elektroliti zagotovljeni v pravilnih koncentracijah

Pravilna koncentracija zagotovi in ohrani željo po pitju, da se lahko ponovno vzpostavi ravnotežje tekočin in izgube elektrolitov. Pravilna koncentracija elektrolitov za konje spodbudi okrevanje in zagotavlja optimalno delovanje konja. To je še posebej pomembno pri daljših nastopih ali dogodkih, kjer se zmogljivost lahko zmanjša, če se ravnotežje elektrolitov in tekočin ne obnovi.

Poskrbite za svoje ponije, ki trdo delajo na shodih v poletnih mesecih in ne samo za konje, ki hodijo na na mednarodna tekmovanja, preskakujejo ovire. Tako tudi dresurni konji še posebej pa endurance, kasači in galoperji nujno potrebujeo elektrolite za konje za svoje najboljše dosežke.

Tekoči elektroliti za konja so zelo okusni, z okusom češnje, in jih je potrebno doma uvajati postopoma po obdobjih potenja.

VEDNO zagotovite konju užitje vode in omogočite počitek po obremenitvi.

Apple Lytes elektroliti je proizvod baziran na soli, ki se konju dodaja vsakodnevno.

Konje, ki so že dehidrirani pa ne hranimo z elektroliti.

Pakirano v embalaži: 1L (za 33dnevno vzdrževalno oskrbo).

APPLE LYTES tekoči elektroliti za konja – dopolnilna krmna mešanica za konje, vse kategorije.

Edinstveni elektroliti za vašega konja, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za uporabo:

Dobro premešajte v krmi.

  • Za 500 kg težke konje: 30 ml dnevno za lažje delo; po napornem delu hranite do 60 ml na dan. Največ 60 ml na dan.
  • Za manjše ponije: 15 ml dnevno za lažje delo; po napornem delu lahko nahranite do 30 ml na dan. Največ 30 ml na dan

Ne prekoračite priporočenih vrednosti vnosa, razen po strokovnem nasvetu. Konja postopoma seznanite in navadite na dodatek.

Sestava: natrijev klorid, magnezijev klorid, glicerin, sorbitol, kalijev klorid, kalcijev klorid.

Dodatki (na kg):  senzorični dodatki: mešanica aromatičnih spojin.

Analitske sestavine: surovi pepel 23,5 %, natrij 6,8 %, kalij 2,3 %, fosfor<0,3 %, klorid 15,4 %, magnezij 0,68 %, kalcij 0,45 %, vlaga 23,5 %.

Sestava na 60ml: 

Sodium         4.1 g Potassium       1.4 g
Chloride      9.4 g Calcium             0.54 g
Magnesium     0.8 g

Na voljo tudi v granulah, ki jih najdete tukaj.

Izključno za hranjenje živali. Hraniti izven dosega otrok, v hladnem in suhem mestu. Vsebino zaščitite pred direktnimi sončnimi žarki. Izdelka ne krmite, vkolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvedeno v UK. Distribuira v EU: Equine America (UK) Ltd.

Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.

T: 041 817 036  tetraktis.si

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Prikaži ocene v vseh jezikih (4)

Be the first to review “Tekoči elektroliti za konja Apple Lytes”
Počisti