(4 mnenja strank)

Apple Lytes elektroliti peleti

33.9992.99

Apple Lytes elektroliti so skrbno narejeni za nadomestitev ključnih elektrolitov in spodbujanje pitja, da preprečijo dehidracijo ter ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih.

 

Počisti

Nadomestitev izgubljenih elektrolitov, zato da spodbudimo pitje, je pomembna za vse konje in ponije, ki se potijo

Apple Lytes elektroliti so skrbno narejeni za nadomestitev ključnih elektrolitov in spodbujanje pitja, da preprečijo dehidracijo ter ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih. Povečanje telesne temperature, bodisi zaradi vadbe, potovanja ali visoke okoljske temperature, povzroči potenje konja. Potenje oz. izhlapevanje tega znoja pomaga konju, da se ohladi in uravnava telesno temperaturo.

Ampak potenje povzroča izgubo tekočine, skupaj z izgubo telesnih soli, imenovanih elektroliti, ki jih vsebuje znoj. Torej ob vsakodnevnem fizičnem delu in potenju konj izgublja vitalne elektrolite in mineralne soli.

Tako konj z zmernim delom, v kasu ali galopu, lahko izgubi kar 5-7 litrov tekočine in 50-70 g elektrolitov v eni uri. Kar se bo povečevalo seveda z naraščanjem intenzivnosti ali trajanja dela, in še več, če je vreme vroče in vlažno!

Pomembni elektroliti za konje so: natrij in klorid, kalij, kalcij in magnezij

Elektroliti igrajo ključno vlogo pri krčenju mišic, delovanju živčnega sistema in ohranjanju ravnotežja tekočin okoli celic.

In kar je zelo pomembno, koncentracija natrija uravnava odziv konja na žejo. To je še posebej opazno, ko lahko znatna izguba elektrolitov dejansko zmanjša željo konja po pitju. Tako če izgubi veliko količino tekočine je v nevarnosti, da postane dehidriran.

Izgubljene elektrolite pri manjšem delovnem naporu lahko nadomestimo s soljo (natrijev klorid). Toda ob intenzivnejšem vsakodnevnem fizičnem naporu moramo konju zagotoviti zadostno količino elektrolitov. Če izgubljene tekočine in elektrolitov ne nadoknadite, bo konj začel trpeti zaradi dehidracije. Le ta pa bo vplivala na performans in povzročila simptome utrujenosti in zmanjšane tolerance za vadbo. Še več, dehidracija konja lahko vodi do tudi bolj resnih bolezni, ki vplivajo na mišice in uspešnost.

Apple Lytes elektroliti za konje so skrbno narejeni za nadomestitev ključnih elektrolitov in spodbujanje pitja, da preprečijo dehidracijo ter ohranijo vrhunsko zmogljivost v vseh letnih časih.

Ker znoj konja vsebuje višjo koncentracijo natrija in klorida kot njegove druge telesne tekočine, je pomembno, da so elektroliti zagotovljeni v pravilnih koncentracijah

Pravilna koncentracija zagotovi in ohrani željo po pitju, da se lahko ponovno vzpostavi ravnotežje tekočin in izgube elektrolitov. Pravilna koncentracija elektrolitov za konje spodbudi okrevanje in zagotavlja optimalno delovanje konja. To je še posebej pomembno pri daljših nastopih ali dogodkih, kjer se zmogljivost lahko zmanjša, če se ravnotežje elektrolitov in tekočin ne obnovi.

Poskrbite za svoje ponije, ki trdo delajo na shodih v poletnih mesecih in ne samo za konje, ki hodijo na na mednarodna tekmovanja, preskakujejo ovire. Tako tudi dresurni konji še posebej pa endurance, kasači in galoperji nujno potrebujeo elektrolite za konje za svoje najboljše dosežke.

Apple Lytes elektroliti so zelo okusni, z okusom češnje, in jih je potrebno doma uvajati postopoma po obdobjih potenja.

Elektrolite Apple Lytes zmešate v krmo. VEDNO zagotovite konju užitje vode in omogočite počitek po obremenitvi.

Apple Lytes elektroliti je proizvod baziran na soli, ki se konju dodaja vsakodnevno.

Konje, ki so že dehidrirani pa ne hranimo z elektroliti.

Pakirano v embalaži: 2,5kg (za 80dnevno vzdrževalno oskrbo), 10kg (za 11 mesecev).

APPLE LYTES  elektroliti – dopolnilna krmna mešanica za konje, vse kategorije.

Edinstveni elektroliti za vašega konja, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za uporabo:

 • Za konje 400-600 kg; lažje delo 30g na dan; naporen trening ali močno potenje 60g/dan. Največ 60 g na dan.
 • Za ponije 300-450 kg; lažje delo: 15 g na dan; naporen trening ali močno potenje 30 g na dan. Največ 30 g na dan.

Ne prekoračite priporočenih vrednosti vnosa, razen po strokovnem nasvetu. Konja postopoma seznanite in navadite na dodatek.

Sestava: natrijev klorid, magnezijev sulfat heptahidrat, kalijev klorid, dekstroza, kalcijev glukonat.

Dodatki (na kg): tehnološki dodatki: monosilična kislina (E551a) 500 mg. senzorični dodatki: mešanica aromatičnih spojin.

Analitske sestavine: surovi pepel 74,3%, natrij 22,5%, kalcij 0.5%, kalij 6,7%, klorid 40,4%, magnezij 1,7%.

Sestava na 30 g: 

Sodium          6800mg Potassium       2000mg
Chloride      12200mg Calcium             150mg
Magnesium     500mg Dextrose         2200mg

Izključno za hranjenje živali. Hraniti izven dosega otrok, v hladnem in suhem mestu. Vsebino zaščitite pred direktnimi sončnimi žarki. Izdelka ne krmite, vkolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvedeno v UK. Distribuira v EU: Equine America (UK) Ltd.

Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.

T: 041 817 036   tetraktis.si

4 mnenji za Apple Lytes elektroliti peleti

 1. Amanda Kralj (preverjena stranka)

  Elektrolite sva začela uporabljati letos poleti, predvsem zaradi prekomernega potenja. Opažam splošno izboljšanje stanja, konj je veliko bolj aktiven, hkrati tudi zelo dobrega počutja in zdravja. Priporočam.

 2. Darja Založnik (preverjena stranka)

  Elektrolte apple Lytes uporabljamo redno v vseh letnih časih in je res nepogrešljiv pri uporabi za nasega konja.

 3. Maja, Kaja in Anja Erman (preverjena stranka)

  Med drugim redno uporabljamo tudi Biotin, Kurkumo in pa Ventilator (za dihala), predvsem v pomladnih mesecih, ko prične vse cveteti in se pojavi alergija.
  Med sezono tekmovanj nam podporo dajejo odlični elektroliti, Xxtra boost tonik (za energijo), Propell plus (vitamini, minerali in železo) in Super so calm (pomiritev in fokus). Na spletni strani se vedno kaj najde za naša dva konja, v kolikor se kdaj pojavijo kakšne težave. Vesela sem, da imamo v Sloveniji na razpolago tako odlične proizvode, kot so Equine America proizvodi in pa seveda strokovno podkovano lastnico te trgovine, ki si vedno vzame čas za nas in naša konja. In pa kar je glavno, ko proizvode naročiš jih že naslednji dan dobiš.
  Equine America proizvode bi priporočila vsem, ki se soočajo z različnimi problemi in dilemami pri svojih konjih, kot tudi vsem tistim, ki si želijo preventivno zaščititi in okrepiti zdravje svojih ljubljenčkov.

 4. Nika Rogič (preverjena stranka)

  Redno uporabljam tudi Equine America elektrolite Apple Lytes za vse moje konje! Načeloma sem bila malce skeptična do vseh teh prehranskih dodatkov za konje, ki jih kar mrgoli na trgu, vendar me je kvaliteta in učinkovitost izdelkov Equine America zares prepričala.

Podaj mnenje
33.9992.99
Počisti