(0 mnenj strank)

Pasta za konje elektroliti Apple Lytes 2x15ml

19.99

Apple Lytes elektroliti pasta za konje je ključni dodatek za hitro in učinkovito nadomeščanje elektrolitov izgubljenih med intenzivno aktivnostjo ali v vročih pogojih.

Pasta zagotavlja vitalne elektrolite kot so natrij, kalij, klorid, kalcij in magnezij ter dekstrozo za takojšnjo energijo. Idealna za uporabo med tekmovanji ali potovanji, njena enostavna aplikacija in visoka sprejemljivost zagotavljata, da vaši konji ostanejo hidrirani in v optimalni kondiciji.

 

Na zalogi (se lahko naroči)

Pasta za konje elektroliti Apple Lytes

Pasta za konje elektroliti Apple Lytes je bila razvita za zagotovitev hitre in učinkovite rehidracije in nadomeščanja elektrolitov pri športnih konjih. Odlična za vzdrževanje optimalne hidracije in podporo okrevanju, kar prispeva k ohranjanju vrhunske forme in zdravja vaših konjev.

Formulacija Apple Lytes paste izhaja iz obsežnih znanstvenih raziskav in je zasnovana tako, da ponudi idealno mešanico esencialnih elektrolitov, kot so natrij, kalij, klorid, kalcij in magnezij. Ti elementi so bistveni za uravnavanje telesnih tekočin, pravilno delovanje mišic in živčnega sistema. Poleg tega vsebuje dekstrozo, ki deluje kot hitri vir energije, nujno potreben za hitro okrevanje po naporih.

Glavna prednost Apple Lytes Paste je njena praktičnost uporabe

Zahvaljujoč pakiranju v obliki šprice je njena uporaba hitra in enostavna, kar je še posebej koristno med potovanji ali na tekmovanjih. Izdelek oz. okus je všečen in sprejemljiv tudi za tiste z najbolj izbirčnim apetitom, kar olajšuje dajanje in zagotavlja učinkovito absorpcijo.

Pravilna hidracija in elektrolitsko ravnovesje sta temeljna za doseganje optimalnih rezultatov in splošno dobro počutje konjev. Pomanjkanje elektrolitov lahko privede do dehidracije, zmanjšane zmogljivosti in celo do resnih zdravstvenih težav. Zato Apple Lytes elektroliti pasta za konje predstavlja rešitev, ki podpira fizično stanje konjev in jim omogoča ohranjanje maksimalne učinkovitosti.

Poleg tega, da spodbuja hitro rehidracijo in okrevanje, Apple Lytes Pasta prispeva tudi k ohranjanju elektrolitskega ravnovesja med obdobji visokih temperatur in stresa, zagotavljajoč, da vaši konji ostanejo zdravi in vitalni.

Njegova uporaba se priporoča kot del redne prehrane, zlasti v obdobjih povečane fizične aktivnosti. Zagotovite stalno razpoložljivost ključnih hranilnih snovi, potrebnih za vzdrževanje optimalne hidracije in elektrolitskega ravnovesja vašega konja.

Ključna vloga pri regulaciji telesne temperature

Elektroliti igrajo izjemno pomembno vlogo pri uravnavanju telesne temperature konj, zlasti med intenzivno vadbo ali v vročih podnebnih razmerah. Ko se konji močno znojijo, ne izgubljajo samo vode, ampak tudi pomembne elektrolite, kot so natrij, kalij in klorid. Ti elektroliti so ključni za procese, kot je termoregulacija. Brez ustrezne nadomestitve elektrolitov, lahko pri konjih pride do resnih motenj v ravnotežju tekočin in elektrolitov, kar lahko vpliva na njihovo sposobnost za uravnavanje telesne temperature in s tem poveča tveganje za pregrevanje.

Pomembnost za srčno-žilni sistem in mišično funkcijo

Elektroliti so nepogrešljivi za pravilno delovanje srčno-žilnega sistema in mišičje konj. Natrij in kalij, dva glavna elektrolita, igrata ključno vlogo pri prenosu električnih signalov v mišicah in živčevju, kar omogoča usklajene in močne mišične kontrakcije, potrebne za gibanje. Poleg tega elektroliti, kot je kalcij, sodelujejo pri krčenju srčne mišice, kar zagotavlja učinkovito črpanje krvi skozi telo.

Pomanjkanje elektrolitov lahko vodi do mišične oslabelosti, krčev ali celo do resnih srčnih težav, kar lahko ogrozi zdravje in učinkovitost konj med treningom ali tekmovanjem.

VEDNO zagotovite konju užitje vode in omogočite počitek po obremenitvi.

Konje, ki so že dehidrirani pa ne hranimo z elektroliti.

APPLE LYTES pasta elektroliti za konja – dopolnilna krmna mešanica za konje, vse kategorije.

Edinstveni elektroliti za vašega konja, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za uporabo: Apple Lytes se ne sme dajati na prazen želodec, temveč ga je treba dajati v primernih intervalih med dolgimi potovanji.

Po naporu, ko se konj ohladi in umiri, mu je treba ponuditi majhen obrok vlaknin ali dostop do paše, preden mu damo pasto Apple Lytes.

  • Za konje težine 400-600 kg: 15 ml dnevno za lažje delo,
  • 30 ml dnevno za konje, ki se pri težjem delu močno potijo.
  • Vstavite v usta konja na zadnji del jezika. Največ 30 ml na dan.

Ne prekoračite priporočenih odmerkov vnosa, razen po strokovnem nasvetu.

Sestava: natrijev klorid, magnezijev sulfat, dekstroza, kalijev klorid.

Dodatki (na kg):  senzorični dodatki: mešanica aromatičnih spojin 5g, tehnološki dodatki E327 kalcijev laktat 27.3g, E202 kalijev sorbat 2g.

Analitske sestavine: surovi pepel 44 %, natrij 16,7 %, kalij 6,6 %, klorid 32,2 %, magnezij 0,2 %, kalcij 0,5 %.

Sestava na 30ml:  natrij 5000g, kalij 2000g, klorid 9600g, kalcij 150mg, magnezij  60mg, dekstroza 2200mg.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvedeno v UK. Distribuira v EU: Equine America (UK) Ltd.

Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.  T: 041 817 036 

Popolnoma skladni s pravili dirkanja in smernicami FEI

V sestavi Apple Lytes Paste so natančno izbrani elektroliti in dodatki, ki so popolnoma skladni s pravili dirkanja in smernicami FEI za čist šport. To zagotavlja, da je Apple Lytes Pasta primerna za konje, ki tekmujejo pod regulativami FEI in pravili dirk.

Zaradi svoje sestave, enostavnosti uporabe in številnih prednosti za zdravje in zmogljivost konjev, je Apple Lytes Pasta nepogrešljiv dodatek prehrani za vse lastnike konjev, ki želijo svojim živalim zagotoviti najboljšo možno skrb. Ta izdelek je rezultat temeljitih raziskav in razvoja, oblikovan tako, da zadovolji specifične potrebe konj in jim zagotavlja vitalnost ter energijo, ki je potrebna za vsakodnevne aktivnosti in izzive.

Na voljo tudi v granulah, ki jih najdete tukaj ali v tekoči obliki.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Prikaži ocene v vseh jezikih (4)

Be the first to review “Pasta za konje elektroliti Apple Lytes 2x15ml”

Na zalogi (se lahko naroči)