(2 mnenji strank)

MSM za konje- organska oblika žvepla

39.99

MSM prah je visoko kakovostna oblika organskega žvepla, bistvena komponenta vezivnih tkiv, sklepne tekočine, kože in kopit.

Equine America MSM prašek je izdelan iz najvišje kakovosti MSM.

Na zalogi

MSM za konje je sestavina, ki jo dobimo preko surove hrane in ni zdravilo.

MSM za konje spada v družino žvepla, vendar ga ne smemo zamenjati za žveplova zdravila, ki lahko povzročajo alregije.

MSM (metilsulfonilmetan) je visokokakovostna biološko dostopna oblika organskega žvepla, ki jo naravno najdemo v sveži krmi, vendar se v veliki meri izgubi s predelavo krme in postopkom sušenja konzervirane krme (seno).

To pomeni, da številni stabilni tekmovalni konji in poniji morda ne dobijo dovolj tega bistvenega hranila.

MSM za konje ima številne pomembne vloge

Je vitalna sestavina nekaterih aminokislin in nekaterih vitaminov, predvsem pa žveplo igra zelo pomembno vlogo pri proizvodnji kolagena – ključnega sestavnega dela vezivnega tkiva (ligamentov in tetiv) in hrustanca – plasti, ki absorbira udarce sklepov.

Je tudi odgovoren za tvorjenje proteinov preko formacije disulfidnih vezi, ki držijo konektivno tkivo skupaj. MSM dodaja fleksibilnost stenam celic ter omogoča telesnim tekočinam, da se lažje pretakajo skozi tkivo. MSM poveča kakovost tkiva in popravlja poškodovano kožo.

Vsa ta specializirana tkiva so narejena iz beljakovin, vezanih s prožnimi žveplovimi spojinami, kar daje pomembnim strukturam njihovo vitalno elastičnost.

MSM se uporablja kot dodatek k prehrani že leta

Točna, neprekinjena in dolgotrajna razsikava kaže na to, da MSM ni v nobenem primeru toksičen, ne glede na način kako ga jemljemo.

Tako kot vode (z nekaterimi omejitvami) tudi MSM-a ne moremo vzeti preveč, saj ga telo vzame le toliko, kot ga potrebuje, ostanek v roku 12-tih ur pa izloči iz organizma.

Žveplo je izrednega pomena. Polovica vsega žvepla v telesu se nahaja v mišicah, koži in kosteh.

Navodila za uporabo: povprečno težkega konja (500 kg) hranite 20g dnevno prvih 10 dni, v nadaljevanju 7-10 g dnevno. Največji dnevni odmerek je 20 g, 10-gramska merica priložena. Ne prekoračite priporočenih vrednosti vnosa, razen po strokovnem nasvetu.

Sestava: metil sulfonil metan (MSM)- organsko žveplo. Analitske sestavine:  surovi pepel 0.60%, žveplo 34.0%. Dodatki (na kg): tehnološki dodatki: monozilna kislina E551a 2500mg.

Izključno za hranjenje živali. Hraniti v hladnem, suhem, temnem prostoru, izven dosega otrok. Izdelek zavrzite v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži. Izključno za hranjenje živali. Hraniti v hladnem in suhem, izven dosega otrok. Vsebino zaščitite pred direktno sončno svetlobo. Izdelek ne uporabljajte v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Equine America (UK) Ltd., UK. Proizvedeno v UK. Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.

Drugi koristni izdelki, ki se lahko uporabljajo poleg MSM:

Kurkuma – visokokakovostni kurkumin s črnim poprom in že dodanim lanenim oljem.

Buteless– Visoka moč brez “bute” – močna kombinacija Boswellia in Yucca, ki pomaga pri ohranjanju skupnega udobja tako pri konkurenci kot pri starejših konjih in ponijih.

Cortaflex HA Regular – zagotavlja ključna hranila za ohranjanje zdravih sklepov pri konjih pri lahkem/srednjem delu, na voljo v prahu in tekoči obliki.

Cortaflex HA Super Fenn – za tekmovalne konje in ponije. Zagotavlja kolagen, hialuronsko kislino in Boswellia, na voljo v prahu in tekoči obliki.

Glukozamin 12000 – 12 g glukozamina na odmerek, skupaj z drugimi ključnimi hranili za zdravje sklepov.

Kentucky – Tekoče skupno dopolnilo z glukozaminom in drugimi ključnimi hranili za zdravje sklepov.

2 mnenji za MSM za konje- organska oblika žvepla

 1. Katarina Fatur (preverjena stranka)

  Odlično… MSM uporabljam za kobilo z metabolnim sindromom in težavami z vnetjem vezivnih tkiv.. zelo ji pomaga! Ga priporočam.

  • Nataša (preverjena stranka)

   Hvala Katarina za oceno 🙂 Verjamem, da bo še komu koristilo 🙂 Lp, Nataša

 2. Karin Kranjc (preverjena stranka)

  Žrebca Gazal Z in Ghalib, ki sta letos začela s prvo tekmovalno sezono vsakodnevno dobivata zaradi treningov in obremenitev dopolnilno preventivno mešanico MSM – (organsko žveplo), kar je bistveno za vzdrževanje zdravih sklepov, vezi, kopit in kože. Equine America priporočam vsem, ki iščejo kvalitetne dodatke za zdravje svojega konja. In kar je najboljše vsi izdelki so vedno na voljo takoj, po naročilu jih prejmem že naslednji dan. Vse dodatke lahko dobim na enem mestu- hvala Tetraktis! pa ponudba izdelkov je zelo široka!

Podaj mnenje

Na zalogi