CORTAFLEX RECOVERY za tekmovalne konje, prašek

121.99

Specializiran za podporo hitremu okrevanju mišic in sklepov tekmovalnih konjev, vsebuje izbrane hranilne snovi, kot so kolagen, hialuronska kislina, esencialne aminokisline in vitalni elementi v sledeh (baker, mangan, silicij).

Pakiranje 1,5kg

Samo še 1 na zalogi (se lahko naroči)

CORTAFLEX RECOVERY za tekmovalne konje

CORTAFLEX RECOVERY za tekmovalne konje je zasnovan za podporo hitremu okrevanju mišic in sklepov za doseganje visokih zmogljivosti. Vsebuje skrbno izbrane ključne hranilne snovi kot so: kolagen, hialuronska kislina, ključne aminokisline in vitalni elementi v sledeh, kot so baker, mangan in silicij.

Konji visoke zmogljivosti kot so tekmovalnimi in jahalni konji so dnevno izpostavljeni intenzivnemu treningu in tekmovanjem. Visoki napori povzročajo znaten pritisk na njihov mišično-skeletni sistem. Takšen neprestani stres lahko vodi v utrujenost, poškodbe in vnetja, kar bistveno vpliva na njihovo sposobnost doseganja maksimalnih zmogljivosti in dolgoživosti v karieri. Veliko trenerjev in vrhunskih jezdecev izpostavlja okrevanje mišično-skeletnega sistema kot enega od največjih izzivov pri skrbi za dobrobit svojih konj.

Cilj ni le pomagati vsakemu konju, da doseže svoj genetski potencial, temveč tudi ohranjati zdravje in dobro počutje skozi celotno njihovo kariero. Zato je napredna prehrana ključna za podporo hitremu okrevanju mišično-skeletnega sistema. Z ustrezno prehrano in dodatki lahko konji učinkoviteje obvladujejo fizične izzive, skrajšajo čas potreben za okrevanje in izboljšajo kakovost življenja.

Cortaflex Recovery nudi močno mešanico fitonutrientov, ki podpirajo protivnetne procese pri konjih

Visoke ravni bosvelije in kurkumina (aktivna sestavina kurkume), kot tudi omega-3 maščobne kisline spodbujajo okrevanje mišic in sklepov po naporu. Cortaflex Recovery vsebuje tudi obsežen spekter naravnih antioksidantov, vključno z vitamini E in C ter rastlinskimi sestavinami, kot so pesa, suh ekstrakt grozdja in rožmarin. Le ti nevtralizirajo proste radikale proizvedene med intenzivno vadbo, pomagajo zmanjšati oksidativno poškodbo celic in podpirajo zdravje ter okrevanje mišic.

Dodatno, Cortaflex Recovery za konje vključuje bio-dostopni baker in vitamin B12, ki podpirata rdeče krvne celice, transport kisika in proizvodnjo energije.

Vse sestavine so izbrane, da zagotovijo popolno skladnost s pravili dirk in smernicami FEI za čist šport.

Cortaflex Recovery- dopolnilna krmna mešanica za tekmovalne konje za vrhunsko podporo mišično- skeletnom sistemu.

Kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za hranjenja: Za 500kg konja v težkem delu hranite 50 g na dan. Vmešajte v hrano.

Sestava: laneno seme (mikronizirano, polno maščobe), kurkuma, kalcijev karbonat, prašek pese, izolat sirotkinih beljakovin, hidrolizat kolagena (morski), hialuronska kislina, črni poper.

Dodatki (na kg):nutritivni dodatki: baker (3b413 baker (II) kelat glicin hidrata) 2000 mg, mangan (3b506 manganov kelat glicin hidrata) 1000 mg, vitamin E (3a700) 16.000 mg, vitamin C (3a312) 40.000 mg, vitamin B12 5 mg. Senzorični dodatki: bosvelija (2b) 140.000, glicin (2b17034) 7513 mg, glutaminska kislina (2b620) 2200 mg, suhi ekstrakt grozdja (2b485) 600 mg, ekstrakt rožmarina (2b) 2000 mg. Tehnološki dodatki: monosilikatna kislina (E551A) 2000 mg, butiliran hidroksitoluen (E321) 100 mg.

Analitske sestavine: surovi proteini 12,7%,  surova vlakna  4,6%,  surova olja in maščobe  18,2%,  surovi pepel 23,2%,  natrij 1,1%, omega 3 kislina 6,9%.

Izključno za živali. Pred uporabo dobro pretresite, da preprečite usedanje. Hraniti izven dosega otrok. Shranjevati na hladnem in suhem mestu, zaščitenem pred neposredno sončno svetlobo in zaščitenem pred zmrzovanjem. Ne uporabljajte, če je embalaža poškodovana ali odprta.

Več o sestavi in delovanju

Cortaflex Recovery, prehranski dodatek za vse kategorije konj.  Ne vsebuje MSM, njegove sestavine pa so skladne s pravili dirk in smernicami FEI za čist šport. Equine America ima akreditacije BETA NOPS in UFAS, kar zmanjšuje tveganje prisotnosti prepovedanih snovi v izdelku.

Edinstvena mešanica sestavin vključuje:

  • Kolagen – pomembna spojina, potrebna za izdelavo vodne matrice ali strukturnega ogrodja hrustanca, ki mu pomaga dati moč in elastičnost. Uporabljamo trajnostni in etični vir morskega kolagena.
  • Hialuronska kislina – ključni glikozaminoglikan (GAG), ki pomaga ohranjati viskoznost sklepne tekočine, maže sklep in deluje kot blažilec udarcev.
  • Aminokisline za zagotavljanje gradnikov za proizvodnjo aminosladkorjev, kot je glukozamin, ki je strukturna enota pri proizvodnji drugih glikozaminoglikanov (GAG), ki se vežejo na kolagensko matriko. Pomagajo vzdrževati močan in funkcionalen hrustanec.
  • Ključni elementi v sledeh mangan, silicij in baker, kjer vsi igrajo pomembne vloge pri proizvodnji strukturnih spojin, kot je hondroitin, kot tudi pri proizvodnji kolagena in hialuronske kisline. Baker igra tudi ključno vlogo pri proizvodnji rdečih krvnih celic in hemoglobina.
  • Bosvelija in bosvelijske kisline, vključno z AKBA, nudijo močno rastlinsko podporo protivnetnim procesom.
  • Antioksidativni vitamini C in E ter rastlinski antioksidanti z mnogokrat večjo aktivnostjo kot vitamin E, vključno s peso in rožmarinom in suhim ekstraktom grozdja. Pomagajo odstranjevati proste radikale, nastale med vadbo in stresom, ki sicer poškodujejo celice in zmanjšajo zmogljivost.

Ključna hranila/sestavine na odmerek 50 g:

bosvelija 7000 mg, kurkumin 350 mg, kolagen 360 mg, hialuronska kislina 150 mg, glicin 455 mg, baker (iz kelata) 100 mg, mangan (iz kelata) 50 mg, vitamin E 800 mg, vitamin C 2000 mg, vitamin B12 250 mg, pesa 3000 mg, ekstrakt rožmarina 100 mg, suhi ekstrakt grozdja 50 mg, omega 3 maščobne kisline 3450 mg, glutaminska kislina 183 mg.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “CORTAFLEX RECOVERY za tekmovalne konje, prašek”

Samo še 1 na zalogi (se lahko naroči)