Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Starejši psi ne govorijo tako kot mi, no, saj nobeden pes ne govori, zato moramo kot lastniki hišnih ljubljenčkov prepoznati, kdaj je kaj narobe, in psa odpeljati k veterinarju. In večinoma ljudje to počnejo zelo dobro. Vendar pa obstaja nekaj stvari, ki jih običajno pripisujemo staranju in jih je treba obravnavati, da bi izboljšali kakovost življenja starejših psov.

Tukaj naštevamo nekaj stvari, ki se pogosto pripisujejo za normalno staranje psov, a jih je mogoče dejansko zdraviti oz. vsaj izboljšati.

Težave pri vstajanju in uleganju

Starejši psi imajo težave z vstajanjem in uleganjem, ljudje običajno domnevajo, da gre za običajen proces, povezan s starostjo. Toda šepanje in težave pri vstajanju niso običajne – kažejo na težave s sklepi, hrbtenico, živcem ali mišicami.

Ko je težava diagnosticirana, se lahko začne zdravljenje. Obstaja veliko zdravil, dodatkov in sprememb prehrane, ki lahko zmanjšajo vnetje, izboljšajo zdravje sklepov in izboljšajo kakovost življenja starejšega psa s šepavostjo ali togostjo.

Tudi v naši spletni trgovini za pse dobite dopolnila prehrani za sklepe na osnovi glukozamina. Odločite se za najboljši glukozamin za sklepe, razlika je očitna!

Urinska inkontinenca

Medtem ko je inkontinenca pogostejša pri psih srednjih let in starejših, se pogosto pojavi zaradi osnovnega stanja, ki ga je mogoče zdraviti.

Na primer, povečana poraba vode lahko poslabša ali sproži urinsko inkontinenco. Vzroki za to so lahko sladkorna bolezen, Addisonova bolezen in okvara ledvic. Če se diagnosticira in zdravi osnovno stanje, se ne bi samo izboljšala inkontinenca, temveč bo izboljšal tudi splošno zdravje in kakovost življenja starejšega psa.

Estrogenska urinska inkontinenca je pogosta pri samicah, zato lahko pomagajo nekatera zdravila.

Neodvisna veterinarska raziskava objavljena v American Journal of Veterinary Research ((vol. 77 (4), 2016) ), je pokazala, da izdelek, ki ga ponujamo v naši spletni trgovini Cranimals Original preprečuje okužbe sečil pri vseh hišnih ljubljančkih, ki so prejemali Cranimals Original. Cranimals Original ima tudi enako delovanje kot (najbolj pogosto) predpisani antibiotik za zdravljenje okužb sečil pri hišnih ljubljenčkih ob upoštevanju navodil o doziranju izdelka. Še več, doziranje Cranimals-a prispeva k zmanjšanju števila resnih težav, kot je čezmerna uporaba antibiotikov in s tem posledično odpornost na bakterije. Preberite več v našem članku tukaj.

Starejši psi in debelost

Ko se psi, ki se starajo, malce poredijo, mnogi pripisujejo to starosti in manjši aktivnosti. Toda resnica je, da je veliko psov prehranjenih in to se pokaže, ko pes vstopi v srednjo starost in naprej.

Toda debelost lahko povzroči ali sproži druga stanja, kot so artritis, srčne bolezni in diabetes. Debelost pri starejših psih ne velja za normalno. Posvetovati se je treba z veterinarjem in slediti prehranskemu načrtu, da se pes povrne do zdrave teže.

Kronične težave z ušesi ali kožo

Kadar je pes nagnjen h kroničnim ušesnim okužbam ali kožnim težavam, je običajno, da ljudje pravijo, da je to običajno za tega psa. Toda ti pogoji so lahko lahko zelo stresni za psa in močno zmanjšajo kakovost življenja.

Če ima vaš starejši pes težave z ušesi ali kožo, se morate za diagnozo nujno posvetovati z veterinarjem. Alergije na hrano so pogosti krivci za kronične okužbe kože in ušes, celo starejši psi lahko bistveno koristijo od diagnoze in zdravljenja takšnih težav.

Poznani angleški holistični veterinar dr. Nick Thompson pravi, da je pojav alergij pri psih napačen obrambni mehanizem telesa pred zaznanim napadalcem. O uporabi zelišč za zdravljenje alergij pravi takole: ” Če vaše telo postane preobčutljivo na cvetni prah, se razvije seneni nahod, če je preobčutljivo na pšenico, se razvije intoleranca na gluten. Število alergij narašča tako pri ljudeh kot pri živalih. Uradna medicina za zadušitev imunskega odziva telesa ponuja 3 rešitve: antihistaminike, stereoide in kemoterapijska sredstva (ciklosporin oz.Atopica). Ponujena sredstva so učinkovita toda imajo stranske učinke. Po drugi strani pa imamo naravna zelišča, ki nam ponujajo na tisoče različnih rešitev za reševanje teh zapletenih in uničujočih bolezni. Zelišča so varna, zelo učinkovita in lahko se jih uporablja poljubno dolgo. Zelišča so zgodovina medicine, toda menim da predstavljajo tudi njeno prihodnost”,

Zato v naši spletni trgovini ponujamo naraven izdelek za izkoreninjenje večine alergij, ki se pojavljajo pri psih. Itch Eeze kapsule so naravna mešanica zelišč in brez farmacevtskih sestavin. Namreč zelo pogosto kadar kemija v farmacevtskih izdelkih odpove, Itch Eeze učinkovito zmanjšuje srbenje kože, izpadanje dlak in težav z ušesi.

https://www.doghealth.com/care/senior/2653-is-this-normal-aging-or-a-problem-with-my-dog

Call Now Button