(2 mnenji strank)

Turmeric XTRA- kurkuma za konje 3 kg

34.99

Kurkuma za konje je mešanica, ki je popolnoma uravnotežena in pripravljena za uporabo. Uporabljene dodatne sestavine laneno seme, poper, vitamin E, kalcij pa so v pomoč za maksimalno absorpcijo.

Pakiranje 3kg, zadošča za 60 dni vzdrževalne kure po 50g.

Na zalogi (se lahko naroči)

Kurkuma za konje, superhrana 🙂

Kurkuma za konje Equine America Turmeric XTRA je edinstvena mešanica visokokakovostne kurkume za konje.

 • Ponavadi zagotavlja vsaj 3% aktivnega kurkumina, z zelo okusnim, kuhanim polnomastnim obrokom iz lanenega semena.
 • Kot taka, mešanica je pripravljena za uporabo. Zato ni potrebe po dodajanju nadaljnjega lanenega olja!
 • Črni poper, ki zagotavlja aktivno spojino piperin, je že vključen. Črni poper poveča absorbcijo kurkumina in drugih hranil. Lahko pomaga tudi pri podpori imunskega delovanja.
 • Kurkuma, ki vsebuje aktivno sestavino kurkumin, naj bi podpirala sklepe in gibljivost. Pa tudi prebavo in imunsko funkcijo.
 • Polnozrnat laneni obrok vsebuje visoko količino olja. Le ta pomagajo absorbirati kurkumin. Prav tako pa zagotavlja pomembne omega 3 maščobne kisline.
 • Protivnetno delovanje:

Kurkuma je verjetno najbolj poznana po protivnetnemu delovanju.

Deluje tako, da občutno zmanjšuje vnetne procese v telesu. Vendar za razliko od “bute” in večine drugih nesteroidnih antiinflamatorikov, ki se pogosto uporabljajo za zdravljenje konj, kurkuma ne poškoduje obloge želodca (saj deluje kot zaviralec COX-2 v nasprotju s COX-1).

 • Razstrupljevalec jeter:

Druga pogosta uporaba kurkume je pri razstrupljanju jeter.

Kurkumin je sicer že dolgo povezan z zdravljenjem jeter.

Tudi številne študije so povezale, da je učinkovit v bojuu proti raku na jetrih in izboljšanju jetrnih fibroidov.

Še več, kurkuma lahko nedvomno pomaga encimom, ki so odgovorni za izpiranje poznane rakotvorne snovi. Torej rezultat je izboljšana zaščita pred poškodbami jeter.

 • Antioksidant:

Ne samo, da je kurkumin močan antioksidant, vendar je bilo tudi dokazano, da povečuje lastne antioksidativne mehanizme telesa. Kar je seveda več kot dobrodošlo 🙂

Kurkuma za konje med drugim nudi podporo tudi:

 • sklepom,
 • koži,
 • prebavi,
 • jetrom in
 • splošnemu zdravju.

Navodila za uporabo:

 • za konja težkega od 500-650kg dozirajte prvih 7 dni postopoma oz povečujte do 50g na dan. Največji dnevni odmerek je 100 g.
 • Za 300-450kg težkega ponija dozirajte postopoma prvih 7 dni oz. povečujte do 30g na dan.

25-gramska merica priložena.

Dodatki na kg: tehnološki dodatki: BHT (E321)100mg; nutritivni dodatki: vitamin E (3a700) 2200mg (znese 114mg vitamina E na 50 g serviranja).

Sestava: laneno seme (polnomastno 35% olje) (71,6%), kurkuma (24,6%), kalcijev karbonat, črni poper (0,8%), rastlinsko olje.

Analitska sestava: surove beljakovine 18,50%, surove vlaknine 9,40%, surova olja in maščobe 28,00%, surovi pepel 7,50%, natrij 0,1%, kalcij 1,2%.

Izključno za živali. Možnost posedlin. Dobro pretresite pred vsako uporabo. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otrok. Ne izpostavljati direktni sončni svetlobi. Zaščititi pred zamrzovanjem. Izdelek zavržite vkolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Pakiranje 3kg, zadošča za 60 dni vzdrževalne kure pri dnevni uporabi 50g.

2 mnenji za Turmeric XTRA- kurkuma za konje 3 kg

 1. Maja, Kaja in Anja Erman (preverjena stranka)

  Med drugim redno uporabljamo tudi Biotin, Kurkumo in pa Ventilator (za dihala), predvsem v pomladnih mesecih, ko prične vse cveteti in se pojavi alergija.
  Med sezono tekmovanj nam podporo dajejo odlični elektroliti, Xxtra boost tonik (za energijo), Propell plus (vitamini, minerali in železo) in Super so calm (pomiritev in fokus). Na spletni strani se vedno kaj najde za naša dva konja, v kolikor se kdaj pojavijo kakšne težave. Vesela sem, da imamo v Sloveniji na razpolago tako odlične proizvode, kot so Equine America proizvodi in pa seveda strokovno podkovano lastnico te trgovine, ki si vedno vzame čas za nas in naša konja. In pa kar je glavno, ko proizvode naročiš jih že naslednji dan dobiš.
  Equine America proizvode bi priporočila vsem, ki se soočajo z različnimi problemi in dilemami pri svojih konjih, kot tudi vsem tistim, ki si želijo preventivno zaščititi in okrepiti zdravje svojih ljubljenčkov.

 2. Karin Kranjc (preverjena stranka)

  Proizvode Equine America uporabljam že od samega začetka mojih prvih endurance tekmovanj leta 2013. Redno uporabljam Corta vet, ki je absolutno moj favorit- je odlična podpora za sklepe sploh pri mojem 13 letnem Blisku. Ob velikih obremenitvah dodajam tudi Propell plus sirup. Za splošno zdravje vsem konjem dodajam Turmeric mešanico saj je odlično splošno dopolnilo za zdravje, sklepe, kožo, prebavo, jetra. Presenečena sem tudi, kako konji radi in brez pomislekov pojejo vse nove dodatke. Equine America priporočam vsem, ki iščejo kvalitetne dodatke za zdravje svojega konja. In kar je najboljše vsi izdelki so vedno na voljo takoj, po naročilu jih prejmem že naslednji dan. Vse dodatke lahko dobim na enem mestu- hvala Tetraktis! pa ponudba izdelkov je zelo široka!”

Podaj mnenje

Na zalogi (se lahko naroči)