Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

O tem, kako skrbeti za kopita konja, na spletu mrgoli informacij, ki pa so netočne, saj se je treba prilagajati vsakemu konju posebej, pa tudi okolju, v katerem živi. Izjemnega pomena pa je, da konju kopita temeljito in redno pregledate, saj je zdravo kopito pogoj, da ima konj dolgo in kvalitetno življenje. Konja s slabimi kopiti bomo namreč prehitro izgubili.

Pripravili smo tri osnovne naravne dodatke k prehrani, za katere vam priporočamo, da jih uporabljate glede na potrebe VAŠEGA konja.

1. Peleti ali sirup Lamigard TRTso namenjeni predvsem konjem, ki so podvrženi laminitisu, vnetju lamel v kopitu. Gre za pogosto bolezen vseh kopitarjev, ki je bolj izrazita predvsem v tem pomladnem času, namreč zaradi sveže trave. Lamigard je izredno učinkovit dodatek, vsebuje antioksidante, prebiotike, probiotike, minerale (biotin, MSM, cink), rastlinske izvlečke pa tudi magnezij in cimet za za krepitev endokrinega (inzulinskega) sistema ter folno kislino za pomoč delovanju vaskularnega sistema

Ob pojavu laminitisa Lamigard dodajamo v močnejšem odmerku, kasneje, za dolgoročno vzdrževanje zdravih kopit, pa ga dodajamo v manjših količinah.

biotin za zdrava kopita konja

2. Super Hoof Plus Peleti so dodatek na bazi biotina za tiste konje, ki imajo ploska in že poškodovana kopita. Dodatek je popolnoma naraven in izredno obogaten z biotinom, okrepljen pa še z MSM, vitamini, minerali, aminokislinami in mikronutritivi morskih alg. Te aktivne sestavine hitro učinkujejo na razpokano ali poškodovano kopito, pri čimer spodbujajo rast kopita in kakovost roževine. 

3. Balzam za kopita Hoof Balm ni dodatek prehrani, temveč mazilo za kopita konja. Balzam ščiti in vlaži, brani kopito pred nevarnimi glivicami in bakterijami, vseeno pa hkrati kopita ne zapre, temveč omogoča, da diha. Zelo ekonomično pakiranje! P.s. Ker je mazilo anti-bakterijsko odlično posluži tudi za oskrbo manjših ran po nogah (od kamenčkov in sl.)

Hoof balm Equine America za kopita konja
Izjemnega pomena pa je, da konju kopita temeljito in redno pregledate, saj je zdravo kopito pogoj, da ima konj dolgo in kvalitetno življenje!
Call Now Button