Vitamin E s selenom za konje 1kg

39.99

Vitamin E ima antioksidativne lastnosti in selen je bistven za vzdrževanje normalne ravni mišičnega tkiva ter vzdrževanje stabilnosti rdečih krvnih celic in žilnega sistema.
Na voljo 1kg (66 dnevna oskrba).

Na zalogi

Vitamin E in selen za konje sta pomembna za mišično zdravje uspešnih konj

Vitamin E in selen za konje imata pomembno antioksidativno vlogo še posebej pri pridnih in tekmovalnih konjih.

  • Vitamin E je v maščobah topen vitamin in ima ključno vlogo pri številnih pomembnih funkcijah v telesu.Pomebno vpliva na  imunski sistem ter razmnoževanjem in pravilnim delovanjem živcev in mišic. Ena njegovih glavnih vlog je antioksidant.
  • Selen je pomemben element v sledovih. Ima pomembno vlogo pri pravilnem delovanju imunskega sistema in je ključna sestavina številnih selenoproteinov. Vendar je njegova najbolj znana vloga antioksidant, ki deluje v kombinaciji z vitaminom E tako v neodvisnih kot v prekrivajočih se vlogah.

Oksidacija mišic je postopek, s katerim se maščobe, ogljikovi hidrati in beljakovine presnavljajo za proizvodnjo energije.

Ko pa se ta postopek pospeši oz. ko se med delom povečajo potrebe po energiji, oksidacijski postopek ne razlikuje med prehranskimi maščobami in ogljikovimi hidrati ter pomembnimi strukturnimi in funkcionalnimi maščobami, ogljikovimi hidrati in beljakovinami, kot so celične stene in encimi, in prične tudi te razgrajevati.

Med oksidacijskim postopkom nastajajo prosti radikali in druge nestabilne spojine. Le te dodatno poškodujejo celične strukture, zlasti pomembne funkcionalne in strukturne beljakovine in lipide (maščobe) v mišičnih celicah.

Vloga antioksidantov je pa, da bodisi ustavijo nastajanje škodljivih prostih radikalov bodisi se spopadejo z njimi, ko nastanejo, in jih pretvorijo v neškodljive snovi v telesu.

Vitamin E in selen igrata vitalni in dopolnjujoči se vlogi v antioksidativnih procesih po telesu in pomagata zaščititi mišice in druge telesne celice pred oksidativnimi poškodbami

Ne smemo tudi pozabiti, da lahko pretiran vnos selena hitro postane toksičen.

Potrebno je v povezavi z drugimi viri selena v prehrani skrbno pretehtati dodatek dodatka selena in vitamina E.

Za visoko stopnjo učinkovitosti ali za konje, ki so nagnjeni k togosti mišic ali krči – uporabljajte Tye-Gard®.

VITAMIN E s selenom prašek™ 1kg  – dopolnilna krmna mešanica za podporo zdravega nivoja mišične funkcije konja, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za uporabo: za povprečno težkega konja (500-650 kg) dozirajte: 15 g dnevno.

Za 300-450kg ponija; 12g na dan. 15-gramska merica priložena.

Ne prekoračite priporočenih vrednosti vnosa, razen po strokovnem nasvetu.

Sestava: dehidrirana lucerna, D-glukoza, kalcijev karbonat, olje repice.

Dodatki: tehnološki dodatki: BHT (E321) 100 mg, nutritivni dodatki: vitamin E 142,857 mg (na odmerek 15 g je 1000 mg vitamina E), selen (E8-natrijev selenit) 30 mg (na odmerek 15g je 0,45 mg Se).

Analitične sestavine: surove beljakovine 11,6%, surove vlaknine 19,1%,  surovo olje in maščobe  9,4%, surovi pepel 24,3%, natrij 0,1% kalcij 5,1%.

Izključno za živali. Hraniti v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otrok. Ne uporabljajte v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija. Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvajalec: Equine America (UK) LTD,. Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Vitamin E s selenom za konje 1kg”

Na zalogi