Vitamin b kompleks Iron Xcell TRT za tekmovalne konje

39.9972.99

Vitamin b kompleks Iron Xcell TRT za tekmovalne konje z dodatkom železa in ginsenga za tvorbo rdečih krvničk in pomembne presnovne funkcije, povezane z vadbo. Za doseganje vrhunskih rezultatov.

Pakiranje 1,2ltr.

Počisti

Vitamin b kompleks Iron Xcell TRT z dodatkom železa in ginsenga za tekmovalne konje

Vitamin b kompleks Iron Xcell TRT obogaten z železom vsebuje tudi sorbitol, ki izboljša absorbcijo vitamina B12 in ginsengom za top performance. Tekmovalni konji nujno potrebujejo vitamin b kompleksa in železo, saj so ta hranila potrebna za tvorbo rdečih krvničk in pomembne presnovne funkcije, ki je povezane z vadbo oz. tekmovanji. Raziskave so pokazale, da športni konji dosledno bolje nastopajo in kažejo večjo zdravstveno vitalnost med dolgo sezono, ko jemljejo dodatek sibirskega ginsenga.

Iron Xcell je zelo okusen homogeniziran sirup, ki se popolnoma raztopi za izboljšano absorpcijo. Iron xcell tudi spodbuja večji apetit.  Razlika med dvema športnima konjema enakih sposobnosti je pogosto kakovost prehrane, ki jo prejemajo. Mnogi konji med treningom se hranijo s prehrano, bogato z zrnom in revno z vlakninami. Prebava visokih ravni škroba zmanjšuje pH slepiča. To lahko povzroči zmanjšanje bakterij, ki proizvajajo vitamine skupine B v debelem črevesju.

Zakaj tekmovalni konji potrebujejo železo v kombinaciji z vitamini B?

Konji potrebujejo železo v kombinaciji z vitamini B, zlasti vitaminom B12 (kobalamin), saj imajo ta hranila ključno vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in ohranjanju zdravega pretoka krvi.

Železo je esencialni mineral, ki je sestavni del hemoglobina, beljakovine v rdečih krvničkah. Hemoglobin je odgovoren za prenos kisika iz pljuč v tkiva in organe ter za odstranjevanje ogljikovega dioksida iz telesa. Konji s pomanjkanjem železa lahko razvijejo anemijo, kar ima za posledico utrujenost, slab apetit, zmanjšano vzdržljivost in druge zdravstvene težave.

Vitamin B je pomemben tudi za proizvodnjo rdečih krvničk, saj ima ključno vlogo pri sintezi DNK in ohranjanju zdravega kostnega mozga. Pomanjkanje vitaminov B lahko povzroči motnje v nastajanju rdečih krvničk, kar lahko povzroči anemijo, podobno tisti, ki jo povzroča pomanjkanje železa.

IRON XCELL bo zagotovil ta hranila za krepitev konja in krepitev njegovih zmogljivosti, kar bo zagotovilo, da se njihov polni atletski potencial izrazi na tekmovanju.

Vitamin b kompleks Iron Xcell TRT obogaten železom in ginsengom- dopolnilna krmna mešanica za konje, vse kategorije 1,2 L

Ključne sestavine vitamin b kompleks Iron Xcell TRT :

Sestava
na 60 ml
Elemental Iron 150mg 2,500mg
Vitamin B1 150mg 2,500mg
Vitamin B2 75mg 1,250mg
Vitamin B6 25mg 417mg
Vitamin B12 150mcg 2,500mcg
Niacin 200mg 3,333mg
d-Pantothenic Acid 80mg 1,333mg
Folic Acid 20mg 333mg
Biotin 0.5mg 8mg
Excipient Sorbitol to 60ml 1,000ml

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navodilo za uporabo:

 • Povprečno težkega konja hranite s 60 ml na dan.
 • Ponije hranite s 30 ml na dan.

Sestavine: niacin 3333 mg, vitamin B1 2500 mg, pantotenska kislina 1333 mg, vitamin B2 1250 mg, vitamin B6 417 mg, biotin 8 mg, vitamin B12 2500 µg. Elementi v sledeh: E1 železo kot železov(II) citrat, heksahidrat 2.500 mg

Analitske sestavine: surove beljakovine 1,18 %, surova olja in maščobe 0,5 %, surove vlaknine 0,6 %, surovi pepel 0,2 %, vsebnost vlage 57,5 ​​%, natrij 0,042 %.

Odličen prehranski tonik Iron Xcell TRT še posebej priporočamo za:

   • Za konje vključene v treninge in tekmovanja na visoki ravni
   • Kot prehransko dopolnilo za konje z nizko vsebnostjo rdečih krvničk
   • Kot vitaminski tonik za podporo zdravju
   • Za konje, ki čez dan ne dobijo dovolj krme, nočejo jesti ali jedo premalo
   • Kot prehransko dopolnilo za konje, ki okrevajo po bolezni (po antibiotičnem zdravljenju)

V kolikor iščete izdelek z zelo hitrim oz. takojšnjim delovanjem, priporočamo energetsko pasto XTRA BOOST.

Proizvajalec: TRM Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o., T: 041 817 036 tetraktis.si

Počisti