Sand Out peleti za konje

104.99

Sandout peleti za podporo prebavi konj in ponijev, ki se pasejo na pretežno peščenih območjih.

Pakiranje 2.6 kg za 4 mesecev uporabe.

Čas dobave 1-3 tedne.

Sandout peleti – zakaj jih uporabljati?

Sandout peleti so za podporo prebavi konj in ponijev, ki pasejo na pretežno peščenih območjih. Konji za razliko od drugih rastlinojedov nimajo zapletenega želodca. Prebava pri konjih poteka v črevesju, torej fermentacija poteka v velikem slepiču s povprečno prostornino približno 30 litrov in v velikem dodatku s prostornino do 80 oz. 90 litrov. Ravno zaradi takšne zgradbe prebavnega trakta so konji veliko bolj zahtevni v hranjenju kot druge domače živali. S hranjenjem iz peščene zemlje konj zaužije tudi pesek, ki stagnira v črevesju in lahko povzroči zaprtje.

Konji, ki trpijo zaradi zaprtja, so počasni, pogosto imajo vnetje želodčne sluznice in razvijejo razjede. Peleti iz peska vsebujejo več aktivnih vlaken v obliki psyllium luščin. Ko pesek prehaja skozi prebavni trakt, mikroskopski trnki na luščinah psylliuma zbirajo delce peska. Zaradi abrazivne narave peska, ki se premika skozi prebavni sistem, se lahko poškoduje črevesna sluznica, ki moti ravnovesje vitalnega mikrobioma, ki se običajno drži črevesne sluznice. Peleti vsebujejo tudi probiotike, ki pomagajo obnoviti zdrav mikrobiom.

Pesek pripada naravi, ne v prebavnem traktu vašega konja!

Peleti iz peska vsebujejo vitalna maziva. Ta maziva potujejo po črevesju skozi naravno gibanje prebavnega sistema in tako pomagajo pesku in umazaniji, da prehajajo skozi prebavni trakt, ne da bi ga poškodovali. Peleti Sandout Equine America postavljajo nove standarde na področju prebavnega zdravja in so idealno prehransko dopolnilo za konje, ki se pasejo na peščenih pašnikih.

Za optimalne rezultate priporočamo, da vsak mesec, 7 dni zapored, hranite konje s temi peleti.

Glavne značilnosti:

  • Vsebuje več kot 90% visokokakovostnega peletiranega psiliuma
  • Vsebuje dodan probiotični živi kvas
  • Je izredno okusen in se z lahkoto doda hrani

Sandout peleti vsebujejo več kot 90% psyllium luščin iz semen rastline Plantago ovata. Lupina psylliuma vsebuje približno 70% topnih vlaken in je znano, da hitro absorbira vodo (poveča se desetkrat) in tvori želatinasto spojino, ki vsebuje glikozide in sluz. Ta želatinasti psilum naj bi pomagal spodbuditi mišične valove, ki potiskajo vsebino črevesja po celotni dolžini, in pomaga izločiti odvečni pesek, ki se je nabral v črevesju.

Sandout peleti – 2,6 kg za podporo prebavnemu traktu na peščenih pašnikih

Uporaba: Pelete je treba hraniti le 7 zaporednih dni vsak mesec, zato da se prepreči prilagajanje oz. navajanje črevesja in mikrobiomov na psilij. Psilium v konjevi prehrani ima prej vlogo topnih vlaknin kot dodatek za odstranitev peska. O hranjenju več kot 7 dni se pogovorite s svojim veterinarjem.

Za 500 kg konja dodajte 90 g peletov na dan v krmo, 7 zaporednih dni vsak mesec.

Največ dnevno: 90 g; Vključena 45 g mera. Ne presegajte 90 g na dan, razen če vam tako svetuje veterinar.

NE NAMAKAJTE V VODO ALI DRUGE TEKOČINE

Pomembna opomba glede hranjenja: Ne dodajajte mokre hrane in ne dovolite, da peleti absorbirajo vlago, saj se bo izdelek aktiviral, preden pride v črevesje. Če morate dodati namočeno hrano, priporočamo, da pelete Sandout držite čim bolj suhe in jih dodajate tik pred hranjenjem.

Sestavine: lupina semen psyllium, sojino olje (iz gensko spremenjenih virov). Dodatki (na kg): Tehnološki dodatki: E567 klinoptilolit (glina) 55.000mg, E282 kalcijev propionat 2.000mg, zootehnični dodatki: 4b1710 Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 2,75 x 1011. Ojačevalci okusa: mešanica aromatičnih spojin 2000 mg.

Analitske sestavine: surove beljakovine 2,9%, surove vlaknine 3,6%, surovo olje in maščobe 3,0%, surovi pepel 3,4% natrij 0,1.

Samo za živali. Ne hranite ovc. Hraniti izven dosega otrok. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, brez neposredne sončne svetlobe. Ne uporabljajte, če je izdelek poškodovan.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Sand Out peleti za konje”

Čas dobave 1-3 tedne.