Zelenoustna školjka glukozamin za konje 12:10

63.51

Zelenoustna školjka glukozamin za konje vsebuje polnih 12 g glukozamina iz hidroklorida, 10 g MSM na obrok, naravni vir hondroitina, pridobljenega iz zeleno ustnih školjk, hialuronsko kislino (HA) in biorazpoložljiv mangan.

Ni na zalogi

Ni na zalogi

Zelenoustna školjka glukozamin za konje

Zelenoustna školjka glukozamin za konje je prehransko dopolnilo, ki omogoča hitro okrevanje hrustanca in sklepov.

Bolezni sklepov, zlasti obraba hrustanca, ki pokriva sklepne površine kosti v sklepu, je eden od najpogostejših vzrokov za zmanjšano zmogljivost in na koncu šepanje konja.

V zdravem sklepu se hrustanec neprestano obnavlja zaradi mikro poškodb, ker pa hrustanec nima lastne oskrbe s krvjo, se za dokončanje tega procesa obnavljanja, opira na spodnjo kost in sinovialno oz. sklepno tekočino. Starost konja, treningi ter tekmovanja vplivajo na zmanjšanje sposobnosti sklepnih kosti in sklepne tekočine, hitreje pride do obrabe, telo pa ne zmore več tega vzdrževanja in obnavljanja.

Zato je bistvenega pomena, da visoko zmogljivi konji dobijo prehransko podporo teh ključnih hranilnih snovi, da ohranijo hitrost obnavljanja in zagotovijo, da hrustanec in sklepna tekočina ohranita svojo elastičnost in blažita obremenitev.

Kakšne so prednosti glukozamina 12:10?

Glukozamin je ena od ključnih spojin pri podpiranju zdravja sklepov in ima tri pomembne vloge:

  • Spodbuja proizvodnjo proteoglikanov in glikozaminoglikanov (GAG), ki pomagajo ustvariti močne, elastične lastnosti kolagenskega matriksa v hrustancu (le ta skrbi za absorbcijo udarcev).
  • Ima antioksidativne lastnosti in pomaga spodbujati normalen vnetni odziv.
  • MSM pomaga spodbujati normalen vnetni odziv za zmanjšanje trajne škode. Zagotavlja tudi biološko uporaben vir žvepla za podporo in pomoč pri krepitvi vezi v hrustancu.

Zelenoustna školjka je naravni vir hondroitina, ključne spojine pri ohranjanju strukture, elastičnosti in absorbnih lastnosti hrustanca, deloma zaradi zadrževanja vode. Naša zelenoustna školjka prihaja iz trajnostnih zalog v regiji Malborough Sound na Novi Zelandiji.

Hialuronska kislina je pomembna pri vzdrževanju viskoznosti in elastičnih lastnosti sklepne tekočine pri absorpciji šokov in je vedno bolj prepoznana kot ključna sestavina pri zdravju sklepov.

Manganov glicinat je zelo biološko dostopen vir mangana.

Zelenoustna školjka glukozamin za konje – dopolnilna krmna mešanica za konje, vse kategorije, kot del uravnotežene prehrane.

Navodila za uporabo

  • Povprečno težkega konja (500 kg) hranite 30 g dnevno prvih 10 dni z običajnim obrokom hrane.
  • V nadaljevanju – za vzdrževanje hranite 15g dnevno. Največji dnevni odmerek je 30g, 15g merica priložena.

Sestava: dekstroza, glukozamin hidroklorid (40%), metilsulfonilmetan (MSM) (33,3%), dekstroza, hialuronska kislina (0.2%), zelenoustnaškoljka 3,3%.

Analitske sestavine: surove beljakovine 18.2%, surova vlakna <1.0%, surovo olje in maščobe <1.0%, surov pepel 10.3%, natrij <1.0%.

V 30 g obroku bo:
  • 12g glukozamina HCL,
  • 10g MSM,
  • 1000mg zelenoustne školjke,
  • 50mg hialuronske kisline ter
  • 50 mg mangana.

Dodatki/kg: prehranski dodatki: 3b506 Manganov kelat glicin hidrata) 7937mg

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži. Izključno za hranjenje živali. Prepovedano za ovce. Hraniti izven dosega otrok. Izdelek zavrzite v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija. Vsebino hranite na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred direktnim soncem.

Proizvajalec: Equine America (UK) Ltd Proizvedeno v UK. Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.,  T: 041 817 036

Pakiranje 1kg (66 dni).

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Zelenoustna školjka glukozamin za konje 12:10”