Pegasti badelj za pse in mačke Dorwest tablete

28.1079.99

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 28.10.

-14%

Naravna podpora delovanju jeter, ko so ta oslabljena kot posledica vnetja ali dolgotrajnega zdravljenja.

Preventivna uporaba pri živalih z zdravimi jetri ni priporočljiva.

Pakiranje 100, 200 ali 500 tablet.

Počisti

Pegasti badelj za pse in mačke Dorwest tablete 

Pegasti badelj za pse in mačke naravno podpira delovanje jeter. Avstrijski strokovnjaki s farmacevtskih inštitutov vsako leto izberejo zdravilno rastlino leta in na samem vrhu njihovega izbora za leto 2021 se je znašel ravno pegasti badelj. Uporabljali so ga že v antiki, od 19. stoletja pa se semena pegastega badlja uporabljajo tudi v zdravilne namene, predvsem za zaščito jeter.

Plod pegastega badlja ima visoko vsebnost silimarina in drugih učinkovin. Jetra izvajajo več nalog ter sodelujejo v skoraj vseh telesnih procesih, vključno s proizvodnjo esencialnih beljakovin, imunostjo in shranjevanjem hranil.

Dorwest pegasti badelj za pse in mačke je dodatek, ki naravno podpira jetra z uporabo izvlečka celega pegastega badlja. Vsebuje veliko silimarina, koristne pa so tudi druge aktivne spojine, ki jih najdemo v plodovih badlja.

Kako deluje pegasti badelj?

Blagodejni učinki pegastega badlja so v veliki meri posledica aktivne spojine, ki jo najdemo v semenih in plodovih, imenovane silimarin. V njem pa so prisotne tudi druge spojine, ki imajo potencialno vlogo pri podpori jeter in celotnega telesa. Zdrava olja, kot so linolna kislina, flavenoidi in vitamin E, so znana po svojem antioksidativnem in podpornem delovanju imunskega sistema, vsa pa so prisotna v pegastemu badlju. Torej najpomembnejše je vedeti, da pegasti badelj deluje antioksidativno. Antioksidanti so potrebni za nevtralizacijo nestabilnih molekul, imenovanih “prosti radikali”, ki nastajajo med presnovno aktivnostjo. Jetra presnavljajo in kadar so preveč obremenjena postanejo tudi bolj občutljiva na učinke prostih radikalov.

Pegasti badelj pa pomaga tudi pri ohranjanju stabilnosti celičnih membran jetrnih celic. Dokazano je, da pegasti badelj podpira posebne imunske celice, imenovane limfociti. Ta struktura celice je bistvena za zaščito pred poškodbami in preprečevanju vdora toksinov in povzročiteljev nalezljivih bolezni. Vojaki telesa – imunske celice – so bistvenega pomena pri boju proti nalezljivim napadom.

Pegasti badelj za pse in mačke v obliki tablet vsebujejo izvleček celega sadeža, da ohranijo prednosti vseh sestavin in zagotovijo visoke ravni silimarina, in sicer 80%.

Uporaba: 1 tableta na 5 kg telesne teže dnevno, razdeljena na najmanj 2 odmerka čez dan.

Sestavine: izvleček semen pegastega badlja 100 mg (80% silimarina), kalcijev karbonat, mikrocistalin celuloza, dekstoza, magnezijev stearat, celulozna obloga, silicijev dioksid.

Analitske sestavine: beljakovine 0.57%, olja in maščobe 3.2%, surove vlaknine 6%, pepel 45%

Izdelka NE uporabljajte v času brejosti in dojenja.

Lahko se daje skupaj z drugimi dodatki po nasvetu veterinarja.

Ta izdelek uporabljajte le, če jetra potrebujejo podporo. Preventivna, redna uporaba pri živalih z zdravimi jetri ni priporočljiva.

Pakiranje 100,200 ali 500 tablet.

Ostali izdelki Dorwest v naši ponudbi si oglejte tukaj!

Proizvajalec: Dorwest Herbs Ltd, Dorchester, Dorset DT1 3AR, UK.

Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Hranite na hladnem in suhem mestu.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Pegasti badelj za pse in mačke Dorwest tablete”
Počisti