(1 mnenje stranke)

Lamigard sirup za konje – Regular 1ltr

77.99

Prehranski dodatek za konje in ponije podvržene laminitisu, podpora zdravemu metabolizmu in vzdrževanju zdravega nivoja encimov v kopitu.

Uporabljajte v kombinaciji s prilagojeno prehrano na osnovi vlaknin in z nizko vsebnostjo krmil, ki vsebujejo velike količine škroba in sladkorjev.

Na zalogi (se lahko naroči)

Lamigard sirup za konje Regular

Lamigard sirup za konje Regular je skrbno formulirana mešanica sestavin, ki zagotavlja prehransko in antioksidantno podporo za konje in ponije in se lahko uporablja tako v višjih koncentracijah za kratkoročne učinke, kot v manjših odmerkih za dolgoročno zdravje.

Lamigard sirup za konje Regular uporabljajte skupaj s prehrano na osnovi vlaknin, z nizko vsebnostjo škroba in sladkorja. Zagotavlja širok spekter mineralov in vitaminov  za zagotavljanje optimalnega zdravja.

Je edinstven vir ključnih antioksidativnih encimov:

 • Vitamin E – eden najbolj znanih antioksidativnih vitaminov
 • Magnezij – za podporo presnovi ogljikovih hidratov in delovanju endokrinega sistema
 • Folna kislina – za podporo delovanju kardiovaskularnega sistema (tudi v kopitu)
 • Pegasti badelj – protivnetna in antioksidativna podpora ter podpora delovanju jeter
 • Ekstrakt korenine belega sleza – za protivnetno podporo

 Ključne sestavine na 30 ml porcije:

 • Magnezij 1.0 g
 • Folna kislina 300 mg
 • Ekstrakt pegastega badlja 1000 mg
 • Vitamin E 210 mg
 • Melonina celuloza (antioksidant) 0.75 g
 • Ekstrakt Marshmallow 1000 mg

Ugotovitve o laminitisu iz nedavnih študij

V preteklosti naj bi večina primerov laminitisa nastala kot posledica vnetnega odziva zaradi prekomerne uporabe pašnikov in drugih krmnih mešanic z visoko vsebnostjo topnih ogljikovih hidratov, kar je povzročilo motnje v mikrobiomu zadnjega dela črevesja, to pa je povzročilo sproščanje endotoksinov in prekomerno tvorbo prostih radikalov zaradi oksidativnega stresa.

Dejanski fiziološki odzivi, ki vodijo do laminitisa, še vedno niso jasni, vendar se domneva, da vnetni odziv in visoka stopnja škodljivih prostih radikalov, ki nastanejo z oksidacijo med vnetnim odzivom, na koncu vplivajo na prekrvavitev kopit. Omejena prekrvavitev v kopitih povzroči poškodbe in odmiranje različnih kopitnih plasti, kar povzroči bolečino in šepanje, v hujših primerih pa rotacijo kopitne kosti.

Nedavne študije poročajo, da naj bi se velik delež primerov laminitisa pojavil kot posledica endokrine ali hormonske disfunkcije.

Ta hormonska neravnovesja se lahko pojavijo bodisi kot posledica PPID (Pars-hipofizna intermedijska disfunkcija, splošno znana kot bolezen Cushings-a) ali vrste sindromov, imenovanih metabolni sindrom konj (EMS). Za te motnje je med drugimi simptomi značilna inzulinska rezistenca (IR) in so morda genetskega izvora, saj se zdi, da je pogost pojav pri nekaterih avtohtonih pasmah.

Poudarjamo, da ni povsem jasno, zakaj lahko višja raven (od običajne) inzulina povzroči laminitis, toda ena od teorij je, da je odpornost na inzulin lahko povezana z visoko koncentracijo beljakovin, ki povzročajo vazokonstrikcijo ali zožitev krvnih žil v kopitih. To naj bi povzročilo zožitev in raztezanje lamelarnih celic v določenem časovnem obdobju, preden simptomi bolečine in šepavosti postanejo lastniku očitni – za razliko od laminitisa SIRS, ki se običajno začne hitro.

Lamigard sirup za konje Regular – prehranska podpora za zdrave lamele, 1 ltr

Uporabljajte Lamigard Regular sirup v kombinaciji s prilagojeno prehrano na osnovi vlaknin in z nizko vsebnostjo krmil, ki vsebujejo velike količine škroba in sladkorjev.

Lamigard Regular sirup – prehranski dodatek za konje in ponije, ki so podvrženi laminitisu, podpora zdravemu metabolizmu in vzdrževanju zdravega nivoja encimov v kopitu.

Navodila za uporabo: 

– povprečno težek konj (500 kg) – začetni odmerek: hranite 30 ml 2x dnevno prvih 7 dni, naslednjih 7 dni hranite 30 ml dnevno, in nadaljujte z vzdrževanjem 15 ml dnevno. Največji dnevni odmerek je 60 ml.

– Za manjše ponije: 20 ml 2x dnevno prvih 7 dni, naslednjih 7 dni hranite 20 ml dnevno, in nadaljujte z vzdrževanjem 10 ml dnevno. Največji dnevni odmerek je 40 ml.

Sestava: Vitamin E (3a700) 7.000 mg, folna kislina (3a316) 10.000 mg. Senzorični dodatki: 2b ekstrakt pegastega badlja 33.330 mg, ekstrakt Althaea officinalis (Marshmallow) 33.330 mg, voda, magnezijev klorid in melonina celuloza.

Analitske sestavine: surovi pepel 0.9 %, surove beljakovine 1 %, surove vlaknine 3 %, surova maščoba 1 %, DL-Metionin 1 % (vsebnost vlage 0.1 %), vlaga 94.94 %.

Dodatki (na liter): Vitamini: vitamin E (3a 700) 7,000 mg, folna kislina (3a316) 10,000 mg, senzorični dodatki: 2b ekstrakt pegasti badelj 33.300 mg, 2b ekstrakt navadnega sleza 33.300 mg.

Ne vsebuje umetnih barvil, zato so možne barvne variacije. Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži. Samo za živali. Hraniti izven dosega otrok. Izdelek pretresite pred uporabo. Izdelek zavrzite v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija. Vsebino zaščitite pred zmrzovanjem in direktnimi soncem.

Izbirate lahko med 2 izdelki:
 • REGULAR Lamigard sirup za konje 1 ltr za vzdrževanje (izdelek na tej strani) ali
 • Advanced CARE peleti 1,5kg (tudi močnejša koncentracija aktivnih sestavin).

1 mnenje za Lamigard sirup za konje – Regular 1ltr

 1. Tine (preverjena stranka)

  Čudež kako lahko pomaga vredno denarja

Podaj mnenje

Na zalogi (se lahko naroči)