(1 mnenje stranke)

Cushins peleti (cushingov sindrom pri konjih)

64.99

Zagotavljajo pomembno prehransko podporo pri delovanju hipofize, uravnavanju inzulina, zdravemu delovanju črevesnega trakta ter kopitom.

Vsebuje izvleček brina, biotin, metionin, antioksidante, MSM, prebiotike, probiotike…

Pakiranje 1 kg.

Na zalogi (se lahko naroči)

Cushingov sindrom pri konjih

Cushingov sindrom pri konjih je motnja hipofize, pri kateri je posledica hormonsko neravnovesje, kar povzroča različne klinične znake:

 • dolga valovita dlaka, ki se ne menja v skladu z običajnimi sezonskimi vzorci
 • prekomerno potenje
 • letargija in slabe atletske zmogljivosti
 • kronični, ponavljajoči se laminitis
 • neplodnost
 • izguba teže
 • atrofija mišic, zlasti vzdolž zgornje linije (vratu in hrbta)
 • nenormalna porazdelitev maščobe, z nabiranjem v vratu, v korenu repa in nad očmi
 • pitje velikih količin vode in odvajanje velikih količin urina
 • slabše celjenje ran
 • povečana dovzetnost za okužbe.

Brez zdravljenja se simptomi sčasoma poslabšajo. Mnogi konji so evtanazirani, bodisi zaradi laminitisa, ponavljajočih se abscesov v kopitih ali zapletov, povezanih z bakterijskimi okužbami.

CUSHINS PELLETI

 • Zagotavljanje prehranske podpore zlasti endokrinemu (hormonskemu) sistemu in hipofizi.
 • Zagotavljanje prehranske podpore za regulacijo inzulina.
 • Podpora zdravju kopit z 20 mg biotina in metionina v dnevnem obroku.
 • Zagotavljanje naravnih rastlinskih antioksidantov ter minerala MSM
 • Zagotavljanje pre in probiotikovza podporo zdravega črevesnega mikrobioma.
 • Formula z nizkim sladkorjem in škrobom.

Neto teža 1kg.

Cushins peleti- dopolnilna krma mešanica za konje, zasnovana kot podpora zdravemu metabolizmu, kot del uravnotežene prehrane, vse kategorije.

Navodila za hranjenje:

 • za konje in velike ponije (300 – 500 kg) prvih 14 dni 30 g na dan, potem nadaljujte z 15 g na dan
 • Za manjše ponije (do 300 kg) prvih 14 dni 20 g na dan, potem 10 g na dan.

15 – gramska merica priložena.

Lahko jih vmešamo v krmo z malo vlakninami, če jo običajno ponudimo oz. hranimo samostojno. Ne hranite brejih kobil brez posveta z veterinarjem.

Dodatki (na kg): nutritivni dodatki: vitamini: 3a700 vitamin E (adsorbat vitamina E) 6,667 mg; 3a861 vitamin B6, 1000 mg; 3a316 folna kislina 3,333 mg; 3a880 biotin 667 mg; aminokisline: DL metionin (3c301) 10.000 mg; zootehniški dodatki: kvasovke (4b1710 Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885 8,33×1011), senzorični dodatki: mešanica aromatičnih spojin.

Sestava: posušene jagode brina (Vitex Agnus-Castus) (16.7%), sojine luščine (iz gensko spremenjenih virov), nesladkana sladkorna pesa, posušena lucerna, cimet (10%), magnezijev oksid, MSM, šipek, ginseng, sol, melonina celuloza in kaša.

Analitske sestavine: surove beljakovine 10.3%,  surove maščobe 2.5%,  natrij 0.2%,  škrob 2.4%, surove vlaknine 17.8%, surov pepel 13.9%,  magnezij 3.1%,  sladkor 1.8%.

Izključno za živali (ni primerno za ovce). Hraniti v hladnem in suhem prostoru, izven dosega otrok in zaščiteno pred sončno svetlobo. Ne uporabljajte v kolikor je strgana ali poškodovana zaščitna folija.

Neto količina, referenčna številka serije ali lota in rok uporabnosti (uporabno najmanj do označenega datuma) so odtisnjeni na embalaži.

Proizvajalec: Equine America (UK) LTD,. Odgovoren za označevanje v Slo: Tetraktis d.o.o.  T: 041 817 036 www.tetraktis.si

Cushingov sindrom se obvladuje poleg zdravil tudi z uporabo prehranskih dopolnil in alternativne terapije. Preberi več v članku Cushingov sindrom pri konjih.

1 mnenje za Cushins peleti (cushingov sindrom pri konjih)

 1. Anton (preverjena stranka)

  Pri 19 letih kastrat (anglež) prvič spomladi ni v celoti menjal dlake. Čez zimo je imel nenavadno gosto in dolgo dlako. v 20 letu starosti se je zadeva spomladi še poslabšala in konj je dobil izraziti laminitis, ki se je zaradi bolečin v kopitih demonstriral s prestopanjem in pogostim dolgotrajnim ležanjem. Poznejša analiza krvi v nemškem laboratoriju je potrdila Cushung z izrazito visokim ACTH parametrom (283 pg/ml, normalno je izpod 30 pg/ml). Konju smo takoj po hitri dobavi Cushins peletov s strani Tetraktisa začeli po navodilu te dajati in že po dveh dneh se je pokazalo izboljšanje do te mere, da je konj hodil in ni več toliko poležaval. Z nadaljnjim dajanjem se je stanje toliko stabiliziralo, da je konj kolikor toliko normalno hodil. Sedaj po cca treh mesecih se vidi, da je prišlo do rotacije kopitne kosti, vendar se je kot kaže to zaustavilo na neki točki in upam, da v enem letu zadevo s (prvimi) kopiti vsaj delno popravimo. Povedati moram, da je konj vseskozi na paši. V maju in začetku junija sem omejeval pašo od popoldne do petih zjutraj, ko pa se je trava ustalila v rasti, sem ga spustil, da pase neomejeno (zaradi sladkorja v travi).
  Poleg Cushins peletov dajemo konju še lamygard sirup in magnezij v prahu, vendar v vedno manjših količinah. Menim, da so Cushins peleti dokaj učinkoviti za ta problem pri konjih. Priporočam.

Podaj mnenje

Na zalogi (se lahko naroči)