(0 customer reviews)

Canine Cooler pet bed

69.97128.10

Canine Cooler helps your pets stay cool by dissipating heat from the blood supply running close to the surface of the body.

It is thermoregulating pet bed- keeping your pet cool and comfortable 🙂

Out stock
Clear
SKU: 202 Categories: ,

Na katerem principu deluje hladilna blazina za pse Canine Cooler?

Canine Cooler hladilna postelja za pse omogoča vašemu ljubljenčku ohladitev s pomočjo izgubljanja toplote iz krvnega obtoka tesno ob površini telesa. Pasje ležišče Canine Cooler deluje na principu SoothSoft  tehnologije, ki za hladilni učinek deluje brez elektrike, kemikalij ali zamrzovanja ter stalno ohranja hladnost kot je temperatura prostora, ponavadi 10 to 20°C nižja od temperature telesa.

Canine Cooler pasje ležišče ne uporablja nobenih gelov. Je hladen in ne leden in je vedno pripravljen. Za razliko od ledu in gelastih vrečk ga ni potrebno predhodno hladiti ali zamrzovati v hladilniku. Ravno tako se ne topi in ne pušča vlage ali mokrote. Canine Cooler je hladen, ker bo vedno ohranjal temperaturo prostora, medtem ko je temperatura psa višja.

Canine Cooler postelja za psa je hladnejša, ker je dobesedno hladnejša od psa. Vakumsko tesnenje ohranja topel zrak zunaj. Tako kot številni veliki izumi, deluje izredno enostavno. Deluje na principu, da voda odvaja toploto od telesa 25x hitrejše kot zrak. Tako se počutimo ohlajeno, ko pridemo ven iz bazena. Bojazen o podhlajevanju kosti  sploh pri starejši psih je odveč, kajti pasja hladilna blazina absorbira odvečno toploto od psa in jo sprošča v ozračje, tako se namreč tudi temperatura blazine Canine Cooler prilagodi temperaturi psa in začetna razlika v temperaturah se s časom zmanjša.

Naj spomnimo še, da Canine Cooler hladilna blazina za pse vsebuje spominsko peno, ki je mehka in s tem resnično omogoča posebej starejšim in/ali revmatičnim psom najvišjo stopnjo udobja pri počitku.

A je hladilna blazina za pse Canine Cooler zasnovana tako, da ves čas hladi?

Zelo pomembno je, da je hladilna postelja za pse Canine Cooler postavljena na mesto, kjer kroži zrak in bo ves čas hladna. Najboljše pa, če hladilno blazino za pse postavite na trdo površino kot je beton, ploščice ali linoleum (veliko boljše kot na parket). Proces ohlajanja pasje postelje bo še boljše deloval vkolikor jo postavite v bližino ventilatorja, klime ali na mesto, kjer piha svež zrak, kajti kroženje/pihanje zraka bo prispevalo h boljšemu in hitrejšemu ohlajanju postelje za pse. Torej najboljše, če hladilno blazino za pse postavite na najhladnejše mesto v vašem domu. Pasjo posteljo čez noč pustite v prostoru, ki je ohlajen zaradi delovanja klima naprave. Zjutraj bo hladilna postelja za pse izredno hladna. Zelo je pomembno, da blazine ne izpostavljate direktni sončni svetlobi, kajti sonce bo blazino segrelo pa tudi barva bo zbledela.

V kolikor boste v zimskih mesecih pasjo posteljo položili na ogrevana tla, bo le ta prevajala toploto. Seveda tudi kakšna mehka odeja čez blazino bo ublažila njen hladilni učinek ter še vedno zadržala funkcijo mehkega in udobnega pasjega ležišča.

TERMOREGULATIVNO LEŽIŠČE ZA PSE JE:

  • Hladno in ne ledeno: Z razliko od ledu in gelastih žepov, Canine Cooler hladilna blazina za pse omogoča ravno pravšnjo stopnjo hladu, da je učinkovit in izredno udoben. Vse to brez predhodnega zamrzovanja.
  • Suho in ne mokro: Se ne topi in ne pušča vlage ali mokrote, zato je uporaben povsod.
  • Mehko in ne trdo: Pasje ležišče je mehko, omogoča visoko stopnjo udobja, ker vsebuje spominsko peno.

Hladilna blazina za pse Canine Cooler je nepogrešljivo doma, na potovanju, na razstavah, počitnicah, torej povsod tam, kjer želite vašemu ljubljenčku omogočiti v vročih, poletnih dneh hladen prostor za popolno ohladitev in sprostitev.

Canine Cooler pasje ležišče je tudi terapevtsko ležišče 🙂 Njegova prednost je v tem, da poleg primarne funkcije ohlajanja, blagodejno učinkuje pri vseh psih, ki jih pestijo težave s sklepi in kostmi. S pomočjo spominske pene omogoča udobno ležanje, brez trdih stikov na podlago. Zato je pasja blazina Canine Cooler tudi terapevtski pripomoček.

Kakšne velikosti so na voljo blazin Canine Cooler in s kakšno količino vode je potrebno napolniti blazino?

Mala blazina za psa meri 46cm x 61cm in za njeno aktivacijo je potrebno 4,7l vode. V srednjo blazino veličine 61cm x 91 cm bomo nalili 8,5l in v veliko blazino (91cm x 120cm) nalijemo 16 l vode.

Iz kakšnega materiala je narejena blazina in kakšen občutek nudi?

Zunanja plast je sicer izredno trpežna, na otip je kot hladna mehka usnjena rokavica. Canine Cooler blazina za pse je izredno udobna, sproščujoča in nudi resnično mehek in prijeten občutek saj je kot vodena postelja. Njegova prednost je še v tem, da poleg primarne funkcije ohlajanja, blagodejno učinkuje pri vseh psih, ki jih pestijo težave s sklepi in kostmi.

S pomočjo spominske pene omogoča udobno ležanje, brez trdih stikov na podlago. Zato je Canine Cooler tudi terapevtski pripomoček.

A lahko Canine Cooler ležišče uporabljam zunaj?

Da in ne. Zelo je pomembno, da Canine Cooler blazine ne izpostavljate direktni sončni svetlobi, kajti sonce bo blazino segrelo pa tudi barva bo izbledela. Pasja blazina se bo izredno segrela, toda ne bo uničena (saj jo znova lahko ohladite). V primeru ekstremne vročine ne moremo jamčiti, da bo blazina Canine Cooler rešila življenje vašemu psu. Blazina deluje najboljše pri temperaturah manjših od 35 stopinj Celzijusa. Vaš pes ne sme biti dolgo časa izpostavljen temperaturam, ki so ekstremne (nad 35°). Tako v vročem prostoru hladilna postelja za pse Canine Cooler ne bo ledena toda zmerno hladna. Paziti je tudi treba, da se ležišče ne poškoduje oz. ne preluknja.

Na voljo v treh velikostih v treh variacijah: mala, srednja in velika:
MALA: 46 cm x 61 cm
SREDNJA: 61 cm x 91cm
VELIKA: 91 cm x 120 cm

NAVODILA ZA UPORABO

Reviews

There are no reviews yet.

Show reviews in all languages (16)

Be the first to review “Canine Cooler pet bed”
69.97128.10
Clear