Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Politika in pogoji o varovanju podatkov

 1. Uvod

Tetraktis d.o.o. v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in General Data Protection Regulation (GDPR) spoštuje vašo zasebnost. Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam jih zaupali.

Podatki o upravljavcu:

Tetraktis d.o.o.
Kočevarjeva 14
8000 Novo mesto
Matična številka: 3334155
Telefon:041 817 036
E-pošta: [email protected]

Uporabnik se strinja, da se njegovi podatki, ki jih je posredoval ponudniku, uporabijo na način in v namene, opisane v nadaljevanju teh pogojev.

 1. Vrste podatkov

Za potrebe poslovanja zbiramo podatke, ki nam jih vi sami zavestno in prostovoljno zaupate z uporabo naših strani (spletni nakup).

 • Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, spol – zaradi nazivljanja, telefonska številka, e-pošta, vaš interes konji, psi, druge živali)
 • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Podatke obdelujemo tudi za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev (npr. vam prilagojene vsebine). Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani, npr.

 • katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani (kliki na povezave, porabljen čas, operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe, IP številka, jezik, časovni pas in podobno) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili).

Ko ste prijavljeni z vašim uporabniškim imenom in računom podatke zbiramo in shranimo skupaj z drugimi podatki iz vašega uporabniškega računa ter jih varujemo kot osebne podatke.

Ko niste prijavljeni s svojim uporabniškim računom, podatke zbiramo in shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.

Če nam posredujete vaš elektronski naslov ali sodelujete na naših dogodkih, akcijah in nagradnih igrah, obdelujemo vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami.

 1. Nameni in uporaba obdelave podatkov

Osebne podatke obdelujemo za spodaj opisane namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

 • komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za kupljeno blago),
 • odgovarjanja na vaša povpraševanja, sklenitev pogodbe in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo,
 • kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete, torej tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil),
 • kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa)
 • ter za statistične analize o prodaji naših izdelkov in o uporabi naših spletnih strani. Ti podatki se obdelujejo za potrebe obveščanja o komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih, za druge trženjske namene, raziskavo trga, vzorčenja, segmentacijo, anketiranja, statistične obdelave podatkov in analitiko.

Če soglašate s prejemanjem spletnih novic, bomo vašo elektronsko pošto uporabljali izrecno le za namene rednega obveščanja o naših izdelkih, posebnih ponudbah, vsebin in nagradnih igrah ter novostih iz naše ponudbe največ enkrat tedensko.

Svojo privolitev izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov, z registracijo in kasnejšo prijavo v vaš uporabniški račun, preko posebnega obrazca za upravljanje privolitev in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naših spletnih storitev ali s sporočilom na naše kontakte (glejte Uvod).

Vaše podatke bomo takoj po prenehanju razlogov, zaradi katerih smo jih pridobili, trajno izbrisali, razen podatkov, ki jih je potrebno hraniti v skladu z zakonskimi predpisi.

 1. Katere so vaše pravice?
 2. Pravica do dostopa

Lahko od nas kadarkoli zahtevate potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke, in kadar je temu tako vedno lahko prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

 1. Pravica do obveščenosti

Besedilo, ki ga berete, je del izvajanje te vaše pravice.

 1. Pravica do prenosljivosti

Kot obiskovalec in uporabnik naših spletnih vsebin imate pravico da na zahtevo dobite eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki) in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja). Za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.

 1. Pravica do popravka, izbrisa ali do omejitve obdelave

V skladu z zakonskimi določbami imate tudi pravico do popravka, blokiranja in izbrisa teh osebnih podatkov (pravica do pozabe- če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov).

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali. Prosimo vas, da svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki naslovite v pisni obliki na kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta (Uvod) ali z uporabo elektronske pošte ([email protected]).

Če ste se prijavili na spletne novice, lahko odjavo kadarkoli uredite s pomočjo povezave ODJAVA v vsakih spletnih novicah, ki jih prejmete na elektronsko pošto.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

 1. Pravica do ugovora

Proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli lahko ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja).

 1. Pravica do samodejne obdelave

Vedno se lahko osebno pogovorite in se vam ni treba kregati z računalnikom. Imate pravico, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov ter

 1. Pravica, da kršitve lahko prijavite Informacijskemu pooblaščencu RS

Imate pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Sicer pa bomo vaše podatke hranili tako dolgo kolikor je potrebno za dostavo naročenega blaga oz. tako dolgo, kot je dovoljeno z zakonom, ki ureja to področje:

 • osnovne osebne podatke hranimo več čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh,
 • osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani,
 • podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje,
 • podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga) in
 • podatke o tem, katere izdelke ste od nas kupili, pa hranimo trajno oz. dokler ne prejmemo vaše zahteve za izbris podatkov.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma jih pripisati vam.

Vaše podatke bomo razkrili le, če smo po zakonu dolžni to storiti ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov družbe Tetraktis d.o.o.

Tetraktisove strani vsebujejo tudi povezave do internetnih strani, s katerimi Tetraktis d.o.o. ne upravlja. Te strani so nameščene le v vašo informacijo in Tetraktis d.o.o. nikakor ni odgovoren za njihovo vsebino, varnost ali njihov odnos do varovanja podatkov. Zaradi vaše varnosti svetujemo vpogled v njihov način varovanja zasebnosti preden jim posredujete svoje osebne podatke.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (saj jih potrebujemo za dostavo naročila). Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

 1. Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe Tetraktis d.o.o.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci).

Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

– ponudniki storitev marketinga;

Google Ireland Limited (registrska številka: 368047), s sedežem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu: Google Ads Policy

Facebook Ireland Limited, s sedežem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irska; politika zasebnosti družbe je na voljo tu:  Facebook Privacy Policy

– ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;

Klavyjo, 225 Franklin St, Floor 10, Boston MA 02110, United States. Politika zasebnosti družbe je na voljo tu:  Klaviyo legal

– ponudniki programerskih rešitev;

MULTITASK, IZDELAVA SPLETNIH STRANI, RIAD FEHRIĆ S.P. , VAŠE 41. 1215 Medvode

– računovodski servis;

E-PARTNER D.O.O.  Zemljemerska ulica 12, 1000 Ljubljana  Epartner

E-RAČUNI d.o.o., Titova cesta 8, 2000 Maribor Politika zasebnosti družbe je na voljo tu: E-računi

– dostavna služba,

DPD, kurirska in paketna distribucija d.o.o., Brnčičeva 31, 1231 Ljubljana Črnuče.

 DPD zasebnost

– Tetraktis d.o.o. za pošiljanje elektronskih sporočil posameznikom (SMS, sporočila v aplikacijah za hipno sporočanje, e-poštna sporočila) uporablja storitev Cartfox. Politika zasebnosti Cartfox in podatki o ponudniku Cartfox so dostopni tukaj. Tetraktis d.o.o. osebne podatke upravlja skupaj s ponudnikom Cartfox.

Osebni podatki posameznikov, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, so:

 • e-poštni naslov;
 • telefonska številka;
 • podatki o spletni strani ali aplikaciji, preko katere je bil posredovan e-poštni naslov in/ali telefonska številka;
 • podatki o pošiljanju sporočil:
  • tip sporočila (SMS, sporočilo v aplikaciji za hipno sporočanje (vrsta aplikacije), e-poštno sporočilo);
  • datum pošiljanja;
  • čas pošiljanja;
  • vsebina pošiljanja (npr. zapuščena nakupovalna košarica, obvestilo o popustu ipd.);
 • podatki o nedostavljivosti sporočila (datum in čas prejema obvestila o nedostavljivosti;
 • podatki o izvedenem dejanju (npr. nakup artikla v zapuščeni nakupovalni košarici, nakup artikla s popustom ipd.).

Osebni podatki (e-poštni naslov, telefonska številka) se skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox, posredujejo samodejno, ko jih posameznik vpiše na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca. 

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov pri uporabi storitve Cartfox je:

 • osebna privolitev posameznika (pri prejemnikih, ki so jo podali privolitev za prejemanje sporočil);
 • zakoniti interes upravljavca (pri prejemnikih sporočil, ki upravljavcu niso podali privolitve za prejemanje sporočil).

Vsako prejeto sporočilo vsebuje navodila za enostavno odjavo od prejemanja. Z odjavo se prejemnik odjavi le od prejemanja sporočil v storitvi Cartfox. Če želite popolno odjavo od vseh sporočil, ki jih pošilja upravljavec, nam lahko pišete na [email protected]

Namen obdelave osebnih podatkov v okviru storitve Cartfox je spodbujanje prejemnikov k nakupu artiklov ali storitev na spletnem mestu ali v aplikaciji upravljavca oziroma preverjanje njihove volje za sklenitev pogodbe (npr. pri obveščanju o zapuščeni nakupovalni košarici).

Osebni podatki v okviru storitve Cartfox se ne posredujejo tretjim osebam (razen skupnemu upravljavcu, ponudniku storitve Cartfox) in tudi upravljavec do njih nima dostopa. Upravljavec lahko v okviru Cartfox dostopa le do poročil, ki vsebujejo agregirane in s tem anonimizirane podatke (npr. število poslanih sporočil, število nakup preko poslanih sporočil ipd.).

Osebni podatki, ki se obdelujejo v okviru storitve Cartfox, se ne iznašajo v tretje države ali mednarodne organizacije, torej se ne iznašajo ali posredujejo izven ozemlja držav članic EU.

Informacije o obdobju hrambe osebnih podatkov, ki se obdelujejo v okviru Cartfox, o varstvu teh osebnih podatkov in o pravicah, ki jih imajo posamezniki v zvezi s temi osebnimi podatki so dostopni v Politiki zasebnosti in ravnanja z osebnimi podatki CARTFOX. Za več informacij se lahko obrnete na [email protected] ali na pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov JK Group d.o.o., Stegne 27, 1000 Ljubljana, [email protected], + 386 (0)590 91 794.

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

Pridržujemo si pravico, da kadarkoli posodobimo Pogoje brez predhodnega obvestila in le te posodobitve se bodo nanašale izključno na osebne podatke, ki nam jih boste posredovali po naši objavi spremenjenih Pogojev. O pomembnih spremembah te izjave vas bomo obvestili z vidnim obvestilom na naših spletnih straneh.

Politika in pogoji o varovanju podatkov so posodobljeni 22. marca 2024.

Call Now Button