Tetraktis- Equine America, Dorwest, Excel

Iz Nemčije sem dobil izvid kjer je ACTH grozno visok. Veterinar mi je rekel, da glede na to, da ima ostalo kri zelo OK, da bi konj lahko še nekaj časa živel.

Glede na to, da mu dajem praktično le vaše Cushins pelete in malo magnezija, so verjetno sedaj peleti “krivi” za stabilizacijo laminitisa. Odločil sem se, da bom začel dodajati še Lamigard.

Ahilu dajem zjutraj celo dozo Cushins peletov. Glede na to, da je na pašniku, sedaj mu več ne preprečujem paše zvečer in ponoči, ko naj bi bili sladkorji v travi večji. Sem šel s predpostavko, da je trava že stara in ji fotosinteza ne koristi dosti 🙂

Dajem mu zvečer še Lamigard 30 ml in magnezij v prahu. Konj se obnaša normalno, seveda pa ni kot je bilo ko ni imel diagnosticirane bolezni. Po pesku še vedno zelo previdno hodi, po travi pa jo kar dobro maha.

Če boste izvedeli, da ima še kdo podobne težave, bi bil hvaležen, če bi mu dali moje kontakte, da bi si izmenjali izkušnje (opomba urednika: kontaktirajte našo spletno trgovino, v kolikor bi želeli kontakt g. Marušiča.

Leave a Reply

Call Now Button